Arjan blogi Uudessa Suomessa Yhteiskunnallinen keskustelu vahvistaa demokratiaa ja oikeus siihen kuuluu kaikille.

Asiaa on, eroja myös

Monissa kirjoituksissa ja kommenteissa kysellään mikseivät eurovaaliehdokkaat tuo asioita ja näkemyserojaan esille. Lehtiä lukemalla tosiaan voisi luulla edessä olevan kepeä vaalirieha, jossa merkittävintä ovat leikkimieliset puhekilpailut, puhe kaavuista tai niitten puuttumisesta ja miksi ihmiset tunnistavat vain julkkisehdokkaat. Tollompi voisi luulla, että syy on mediassa, joka järjestää (esim. HS ja vaali-iltamat, Ylen vaalimarkkinat jne) leikkimielisiä kepeyksiä, raportoi kaavusta jokaisen käänteen ja muutenkin on kiinnostunut juuri julkisuudesta tutuista ehdokkaista päivitellen samalla kun kovia ehdokkaita ei ole.

Silti ehdokkaina on istuvia europarlamentaarikoita, kansanedustajia, entisiä kansanedustajia - siis politiikassa pätevöityneitä mutta myös paljon muitakin asiansa osaavia ehdokkaita. Olen osallistunut kymmeniin vaalipaneeleihin ja niissä on ollut mukana hyviä ja sanavalmiita eri puolueiden edustajia, joilla on valtavasti osaamista ja kykyä tehdä työnsä hyvin. Tämä koskee myös julkisuudesta tuttuja ehdokkaita. Heistäkin valtaosa pärjää asiaosaamisellaan. Voin tunnustaa tämän ihan avoimesti.

Uuden Suomen väittelyssä keskustelin meppi Eija-Riitta Korholan kanssa. Kokoomuksen (europarlamentissa konservatiivien) ja sosialidemokraattien (europarlamentissa sosialistiryhmän) välillä on valtava ero suhteessa EU:n sosiaaliseen ulottuvuuteen. Kun työvoima ja palvelut voivat EU:n alueella liikkua vapaasti, ihmisiä ei voida kohdella kuin tavaroita. Siksi tarvitaan yhteisiä pelisääntöjä, jotka lähtevät enimmäistyöajoista, työvoiman suojelusta ja vähimmäissäännöksistä työsuhteen ehdoissa. EU-parlamentti asettuin komissiota vastaan ja ei hyväksynyt 60 tunnin työviikkoa. Asia oli merkittävä juuri tästä syystä eikä mikään mikä tahansa sadoista ellei tuhansista äänestyksistä.

Ympäristövaatimuksissa toistuvat samat politiikan linjaerot. Kokoomusmeppi Ari Vatanen väitti ilmastomuutosta vasemmiston salajuoneksi. Kommentti osoittaa hyvin yliokaisen suhtautumisen kestävän kehityksen suunnanmuutoksen aikaansaamiseksi. Tästä finanssi- ja talouskriisistä toipumisen jälkeen on aloitettava aivan toisenlaisen talouskasvun tavoittelu kuin tähän asti ja tuotava kaikkiin asioihin globaaliulottovuus. Maapallosta on tullut yhteinen aivan toisella tavalla kuin muutama vuosi sitten kuvittelimme. Myös julkisten palvelujen kilpailuttamissäädöksissä ja hankintalain tulkinnassa löytyvät samat poliittiset erot. Sosialidemokraatit näkevät julkiset palvelut tasa-arvoa edistävänä yhteiskuntapolitiikan välineenä eikä vain vaihtoehtona yksityisille palveluille.

Mutta onhan näissä vaaleissa paradoksejakin. Yksilöllisyyttä korostava kokoomus tekee kollektiivisen vaalikampanjan. Yhteisöllisyyttä korostava SDP puolestaan luottaa yksilöiden kykyyn kerätä rahat ja vallata medianäkyvyys. Minun haaveeni oli, että olisimme voineet esiintyä kaikki nyt bussipysäkeillä olevissa mainoksissa yhden ehdokkaan sijaan.  Mutta ei aina käy niinkuin haaveillaan. Bussipysäkeillä ja televisiossa näkyvät kuitenkin mielikuvat, tilaisuuksissa ja keskusteluissa ihmiset ja asiat. Ja jos ei ole mahdollista tavata, ainakin minun nettisivuiltani löytyvät myös keskusteluni asioista aatv:stä. Sinnehän voi poiketa koska tahansa - vapaa pääsy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

jäniksenkäpälä (nimimerkki)

Sinänsä ei Israelkaan syytön ole, mutta vanha sanonta:
Palestinians never lose an opportunity to lose an opportunity.

Hamasilla ja Fatahilla on ollut vuosia teydet mahdollisuudet saada rauha aikaan ja rakentaa yhteiskuntaa - ei vain ole kiinnostanut, kun kaikki juutalaiset pitää ensin tappaa...

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kokoomuksen politiikkaa seurattuani olen havainnut että:

Siinä missä perinteinen vasemmistokommunisti lähestyy kommunismia vasemmalta, tätä koskaan tavoittamatta, kokoomuskommunisti lähestyy kommunismia oikealta, ja kommunismiin itseensä päästen.

Esimerkiksi kokoomuskommunistisen sisäministerin kotietsintälaki jonka moista en usko yhdenkään SKDL:läisen tai vasurin koskaan edes päiväunissaan kuvitelleen. Laakso poislukien. Mutta kokoomuslainen kommunistiministeri sorvaa sellaisen ehdotuksen hetkessä ja toverit ideologisen rintaman molemmin puolin taputtavat karvaisia käsiään ihmisten perusoikeuksien lakatessa milloin minkäkin kamalan rikoksen johdosta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Loistoteksti Arja Alholta, taas kerran. Uutterimmat US:n blogittajat ovat kirjoittaneet, että kokoomus ja demarit ovat samoilla linjoilla. Onkohan se tahallista tosiasioitten vääristelyä vai tietämättämyyttä? Ehkä heille on sanottu niin, kun se tulee heiltä niin luonnikkaasti.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Asenteesi ja asiantuntemuksesi ovat käyneet ilmi. Ehkä et saakaan enää entisenlaisia kiusakommentteja juuri siksi, että Sinulta löytyy hyvä vastaus kaikkeen.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Kirjoitin tänään blogissani Sinun ja kokoomusehdokkaan videokeskustelusta, jossa keräsit tieto-, tyyli- ja asennepisteet:

"Kok-meppi Eija-Riitta Korhola ei muista, mitä mieltä hän on työaikadirektiivistä ja miten hän on äänestänyt siitä. ”No, tuo nyt ei ole sellainen asia, josta mielestäni pitäisi päättää Euroopan tasolla”, hän sekoilee US:n videokeskustelussa Arja Alhon osoittaessa asiantuntevuutensa. Työaikalaista, joka heikentäisi työntekijän asemaa, Korhola tuumii, että asia ei ”oikein ole hänen alaansa”. Muisteltuaan äänestyskäyttäytymistään Korhola puolustautuu: työaikadirektiivi oli europarlamentissa tänä keväänä ”niitä juttuja, jotka vähän juosten kustiin”.

Tarvitsemmeko uudelleen mepiksi blogissaan hauskoja murrejuttuja kirjoittelevan Korholan, joka ei tiedä mitä tekee ja on tehnyt?

Minä en ainakaan tarvitse. Jos kokoomus ja media tarvitsevat sellaisen, kysyn niiltä syytä siihen."

Maakuntasatraappi (nimimerkki)

Vaalit lähenee, retoriikka kovenee.

Arja Alhon postaukselta olisi kuitenkin toivonut vähän enemmän substanssia. Toki kokoomusta voi ja saa lyödä, koska se on ottanut ehdokkaakseen kaksikin hörhöä (Vatanen ja Pöntinen) ja koska Korhola jäätyi US:n väittelyssä. SDP:n kovin sisällöttömään eurokampanjointiin nämä hörhöilyt ja mokailut eivät kuitenkaan tuo lisäsisältöä.

Käyttäjän amgs kuva

Demarien "pulma" eurovaalien alla on valita ehdokkaansa niin mahtavasta ehdokasjoukosta. Demariehdokkaiden joukossa on 7 alle kolmekymppistä, 7 tohtoria ja sisältöä löytyy. Luulen, että on hyvin mahdollista saada neljä demaria Brysseliin. Toivottavasti Arja on yksi heistä.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Tämä käy mielenkiintoiseksi. En ollut arvannut, että porvaritaholla on pullat noin huonosti uunissa.

Eiköhän olisi jokaisen etu keskustella asioista asiallisesti, vaikka porvarit muuta luulevatkin. He eivät onnistu hallitsemaan hajoittamalla eivätkä.

Demarien ohjelma pitää.

- Ymmärsinkö oikein, oliko 'satraappi ite' asialla? Vai joku toinen samanniminen?

Outoa, että ei ole rohkeutta oman nimen käyttöön. Tuollaiset heittelijät ovat taatusti lianneet nimensä jo tätä ennen niin paljon, että lisä ei enää vaikuttaisi mitään.

insinööri (nimimerkki)

Katariina Kajannes erehtyy tulkitsemaan korholan lausahduksen ”No, tuo nyt ei ole sellainen asia, josta mielestäni pitäisi päättää Euroopan tasolla” asian väheksymiseksi tai asiantuntemattomuudeksi.

korholan omaa blogia lukeneelle on kluitenkin selvää, että kyseessä oli poliittinen näkemys siitä, että kaikkia asioita ei ole tarkoituksenmukaista säännellä EU-tasolla. Toiset asiat on parempio jättää jäsenmaiden itse päätettäviksi. Korhola on kirjoittanut tästä paljon, en tiedä miksi hän ei saanut tuotua asiaa esille väittelyssä.

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Ari Vatasta ja hänen puheitaan en nyt laskisi paljon miksikään. Ilmastopolitiikka kaikkinensa tuo tullessaan, arvaan, paljon mietittävää meille kaikille.
Et ole niitä pahimpia, mutta pahalta tuntuvat joittenkin vihaa tihkuvat poliittisten "vastustajien" mollaamiset. (Vastustajat lainausmerkeissä sillä yhteispelistähän on kysymys. Eikä se kokoomuksen ja SDP:n ero nyt niin järin suuri ole. Laidoilla ehkä.)

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

SD aloitti viimeisen kampanjaviikon toiseksi suosituimpana puolueena, kuten eilen uutisoitiin. SD:n vaaliohjelma on sama koko EU:ssa, mikä antaa pontta sen toteuttamiseen.

Päävaihtoehdot ovat markkinoihin uskova oikeisto ja solidaarisuutta rakentava SD.

On tärkeätä huomata, mille arvoille huomisen Eurooppa perustuu. Onko vallassa oikeisto, joka alentaa ihmisarvoa ja leimaa syrjäyttämänsä kansalaiset sosiaalipummeiksi, entä millainen olisi SD:n Eurooppa?

Markkinoiden Euroopasta…

Porvaripuolueiden Eurooppa on kovien arvojen Eurooppa. Oikeisto ei tehnyt voitavaansa laman torjumiseksi, eikä se hyväksynyt 2007 demarien esitystä pääomasijoituksen vankasta valvonnasta ja läpinäkyvyydestä.

Porvaripuoleet murtavat palkansaajien etuja. Ne ovat pyrkineet tekemään terveys- ja sosiaalialasta ja korkeimmasta koulutuksesta eräänlaista liiketaloutta. Ihminen ei ole niille pääasia, vaan markkinavoimat.

Oikeisto on sama Suomessa ja muussa Euroopassa, ja äärioikeisto rehentelee kummassakin. Porvarihallitus on hidastanut Suomessa syksystä lähtien työllisyyden kasvua taitamattomalla talouspolitiikallaan. Työttömyyden riistäydyttyä käsistä on menetetty ne mahdollisuudet, jotka vielä syksyllä oli. Varakkaiden verohelpotukset olisi pitänyt jättää silloin tekemättä. Sama vääryys ei saa kertautua Euroopan mittakaavassa.

Oikeistopolitiikka pohjautuu rahavallalle, porvarillisen median luomille valheellisille mielikuville ja eriarvoisuudelle.

Porvaripuolueet eivät edistä lakien edellyttämää ihmisten yhdenvertaisuutta. Ne heikentävät syrjäytettyjen, 17 miljoona työttömän ja 80 miljoonan köyhän asemaa ja lujittavat vain hyvinvoivien hyvinvointia.

… ihmisten Eurooppaan

SD edistää solidaarisuutta ja tasa-arvoa. Se suojaa työntekijöiden oikeuksia ja estää epäreilujen menettelytapojen lisääntymisen. Sillä on yksityiskohtainen ohjelma uusien työpaikkojen luomiseksi.

SD kehittää julkisia palveluja. Se panee pisteen ikä-, sukupuoli- ja mielipiderasismille. Se pyrkii takaamaan kaikille ihmisarvoisen elämän.

Jouko A Koskinen (nimimerkki)

Eläköön se pieni ero:

Malmin sairaalan pysäkiltä nousi bussiin kumara mummo joka ei löydä lippuaan - koko kukkaro jäänyt kotiin.
Maksoin omasta lipustani että päästään jatkamaan matkaa.

Minussakin piilevä pikkudemari olisi vaatinut mummolle tarkastusmaksua lintsaamisen yrityksestä.

Mikado (nimimerkki)

Arja Alho todella osoitti asiantuntemuksensa debatissa Korholan kanssa. Alhon kannalta vain oli surullista, että mm."Tanskassa ei käytetä säätövoimaa" osoitti varsin karulla tavalla sen kuinka asiantuntematon Arja on esimerkiksi energiakysymyksistä.

Jokainen voi muuten mennä www.votewatch.eu sivuille, ja miettiä sitten kuinka monen äänestyksen osalta muistaisi, miten äänesti ja miksi.

Jollei jollekin ole selvä se asia, että kuinka paljon mepit itse päättävät äänestämisistään, niin lienee syytä tutustua parlamentin toimintaa pikkuisen paremmin

Iso_kokoomus_fanittaja (nimimerkki)

Tietenkään ei ole syytä ollenkaan katsoa peiliin kun SDP kannatus polkee paikoillaan vaikka hallitukselta ei todellakaan ole puuttunut yritystä sen nostamiseen. Pääasia on tietysti se että "toverien" suojaiset työpaikat säilyvät ja se että "älymystötoverit" saavat kiukutella ja solvata suomalaisia työmiehiä ja muuta tavallista kansaa väärästä ajattelusta ja ahdasmielisyydestä.

Repo (nimimerkki)

Demarien ja Kokoomuksen eroja paikallisesti pohtiessa kannattaa muistaa, että tämän vaalikauden aikana (kun demarit ja vasemmistoliittolaiset eivät ole hallituksessa) Suomessa on mm. nostettu pienimpiä eläkkeitä, äitiyspäivärahoja ja opintorahoja enemmän kuin koskaan demarivetoisena aikana. Mitä vähäosaisten etuuksia Arja Alho muistaa parantaneensa, kun toimi valtiovarainministerinä?

Demareilla on mainio solidaarisuusretoriikka. Suurien puheiden takana on se, että odotetaan jonkun muun "rikkaan" maksavan ja hoitavan ne mummojen bussiliput ja yhteiskunnan heikoimpien tukiverkot.

Vladimir (nimimerkki)

Huhhuh. Paatosta ihan sydämen pohjasta. Raskasta luettavaa. Itsekehua ja toisten haukkumista. Onnistuneiden ja pääoman (!) vihaamista. Uskoa vain omaan malliin. Sitä on vasemmiston puheet ja kirjoittelu. Eivät ihmiset, väristä tai tuloista riippumatta, vihaa rikkaita. He haluavat tulla rikkaiksi. Omistaa kauniin talon. Turvata vanhuudenpäivänsä ja jättää jotain vielä hyvin koulutetuille lapsilleen. Siihen vain ei sosialistien mallit anna mahdollisuutta. Heidän mielestään taloudellien menestys (siinä on heidän mielestään jotain väärää) on estettävä, sen on oltava kiellettyä tai menestys on konfiskoitava. Sosialistit haluavat jakaa menestyksen hedelmät (useimmiten jo ennenkun ne edes ovat olemassa) mutta heidän mallillaan ei jaettavaa synny. Tai syntyy hyvin huonosti. Sosialistit pyrkivät laatimaan lakeja, mitkä estävät rikastumasta. Absurida. Eikö olisi jo aika kannustaa kaikkia ihmisiä sijoittamaan, yrittämään, omistamaan, kouluttamaan itsensä ja menestymään."SD kehittää julkisia palveluja (nehän nostavat elintasoamme ja niitä haluamme lisää). Se panee pisteen ikä-, sukupuoli- ja mielipiderasismille (vain SD:n mielipiteet sallitaan ja vain ne ovat oikeita). Se pyrkii (aina vaan) takaamaan (toimiva resepti on suunnitteilla) ihmisarvoisen (SD:n ihmisarvot!) elämän". Kyllä on varsinaista luettavaa.

Vladimir (nimimerkki)

18. Anteeksi tyhmyyteni. Minulle tuo SD on sosiaalidemokraatti(tit) ja siihen viittaan ajatuksenjuoksussani.

Matti (nimimerkki)

Kokoomus ja demarit äänestivät viime EU-kauden aikana 97 prosenttisesti samalla tavalla parlamentin äänestyksissä. Mitä väliä on kummalle antaa äänensä, kun lopputulos on sama?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Liisa Jaakonsaari on SDP:n euroasiantuntija. Ei ole eroa SDP:n ja Kokoomuksen välillä. Kummatkin puolustavat virkamiehistöään, vallan ydintään köyhiltä ja rikkailta.

Liisa Jaakonsaari kehoitti äänestämään Kokoomusta. Se juuri osoittaa, millainen yksi puolue kahdessa eri pelipaidassa Kokdem on.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Huomaako kukaan, miten samankaltaisia tovereita Alho ja Kajannes ovat. Kumpikaan ei ymmärrä, miksi äänestäjä ei ymmärrä, mikä Kokoomuksen ja SDP:n välillä on.

Äänestäjän pitää siis olla laiska ja paha, kun hän ei näe eurososialidemokratiaa eurokokoomuslaisuudelta.

Joskus ihmettelen, valehtelevatko kokdemien sosialidemokraatit enemmän itselleen tuottamuksellisesti kuin äänestäjilleen tahallaan.

Koko Ville Itälä, Liisa Jaakonsaari, Matti Vanhanen, Jarmo Korhonen, Esa Härmälä, Sirkka-Liisa Anttila, Arja Alho jne. ovat käyneet koko vaalikampanjaansa Perussuomalaisten ja Suomen Kristillisdemokraattien vaaliliittoa vastaan. Armoa ei annettu edes sen jälkeen, kun Soini ristiinnaulitsi Halla-ahon ja luopui 2%-yksiköstä kannatusta, mikä on 1/2 noin 8%:n puolueelle. Luopuisivatko Vanhanen, Katainen tai Urpilainen vapaaehtoisesti esimerkiksi 5%-yksiköstä kannatusta noin vain, jos Astrid Thors kaikkien Suomen hallitusten runkona kiristäisi?

Suuret puolueet ovat tekemällä tehneet Perussuomalaisista opposition ja Timo Soinista onnettoman Jutta Urpilaisen sijaan Oppositionjohtajan. Veli-Matti Saarakkala sanoi, että vaalikampanjaa on vetänyt yksi hevonen (Timo Soini), mutta vaalivankkureilla on ollut monta aasia työntämässä (Keskusta, Kokoomus ja SDP).

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Alhon kannalta vain oli surullista, että mm.”Tanskassa ei käytetä säätövoimaa” osoitti varsin karulla tavalla sen kuinka asiantuntematon Arja on esimerkiksi energiakysymyksistä.

=> Alho on siis sitä mieltä, että Tanskan energiankulutus on vakio riippumatta ulkolämpötiloista, jolloin ei tarvita kivihiilivoimasäätöä tai tuontisäätöä.

=> Mitä näitä i-ja oikein sikiää? Jokaisella kansanedustajalla ja ministerillä on avustajat ja koko elämä aikaa perehtyä perusasoihin. Alhon argumentointi alkaa olla Eija-Riitta Korholan tai vasta politiikkaan opettelevan Päivi Lipposen tai Kirsti Ahon tasoa.

Gesär (nimimerkki)

Arja Alho unohti sujuvasti, että Kokoomuksen vasen laita on tasoissa demarien vasemman laidan kanssa. Sirpa Pietikäinen on, arvioituna lähes millä mittarilla tahansa, pesunkestävä sosiaalidemokraatti.

Mitä tulee ilmastonmuutokseen, se on - kuten monikulttuurisuuskin - vasemmiston keppihevonen kansan kyykyttämiseen. Ilmastohysterialla pyritään tuhoamaan länsimaiden teollinen perusta ja materiaalinen hyvinvointi, siirtämään (se vähäinenkin) valta kansalta ylikansallisille hyysäysorganisaatioille ja syyllistämään länsimaisia ihmisiä, jotta heiltä saadaan lypsettyä etuja. Se että hysterian agitaattorit ovat pääosin länsimaalaisia, kertoo että kommareista ja kominternista ei ole vieläkään päästy eroon. Osa on toki puhtaita oman vallan maksimoijia, kuten yksityissuihkarilla lentelevä ilmastohysterian apostoli Al Gore.

Käyttäjän parviainen kuva
Kristian Parviainen

AA-TV:stä kannattaa katsoa ensimmäiseksi Lauri Törhösen haastattelu. Se on mielestäni erinomainen keskustelu.

Konsta Suoniemi (nimimerkki)

Orwellin Eläinten Vallankumous-kirjan yhteiskuntaa sijoitettuna Te sosialidemokraatit olisitte olleet sekä sikoja että koiria.

PUMPULIFASISMI.

Nimestään huolimatta kansallissosialismia on totuttu pitämään äärioikeistolaisena aatteena. Los Angeles Times-lehden kolumnisti Jonah Goldberg todistelee ajoittain sangen vakuuttavasti, että fasisteja ja natseja inspiroi edistyksellisyys ja sosialismi, eikä oikeistolainen konservatismi.

Teos Liberal Fascism väittää fasistien ja kansallissosialistien muokanneen modernia, valtiokeskeistä hyvinvointiaatetta laajemminkin. Ovatko pohjoismaat ja sosialidemokratia sysimustan aatteen vaaleanpunaiset perilliset?

Vaikea määritellä

Toisen maailmansodan jälkeen monet yhteiskuntatieteilijät ovat yrittäneet määritellä fasismin ideologista ydintä. Toistaiseksi nuo yritykset eivät ole onnistuneet. Kirjailija Roger Griffin kuvailee teoksessaan The Nature of Fascism fasismia pikemminkin sarjaksi tietyn luonteisia poliittisia toimenpiteitä kuin yhtenäiseksi aatesuunnaksi.

Tässäkin mielessä fasismi ideologiana peilaa aikaamme. Lääketieteessä on muotia puhua oireyhtymistä, taudeista, joita ei voi määritellä selkeästi, mutta joita kuitenkin hoidetaan. Lasten parissa 1990-luvulta lähtien yleistynyt ADHD on tällainen, sitä ei diagnosoida laboratoriokokeilla, vaan kyselylomakkeiden pisteytyksellä.

Natsitkin olivat innokkaita kansanterveyden vaalijoita. Paino on sanalla kansan, terveyttä tarkasteltiin silloin, kuten Suomessa nykyäänkin, ei niinkään yksilöllisenä ominaisuutena, vaan valtiokeskeisesti tuotannon resurssina, kuten ”Ylipaino maksaa valtiolle miljardeja”-otsikot kertovat.

Vanhat termit

Kommunismin keskeinen rooli fasismin kukistamisessa aiheutti kuitenkin sen, että fasismin yhtäläisyyksiä työväenliikkeeseen ei mielellään analysoitu sotien jälkeisenä aikana.

Eurooppalaisen fasismin esitaistelijoiden enemmistö, kuten Benito Mussolini, aloitti poliittisen uransa työväenliikkeessä. Lehtimiehenä toimineen Mussolinin työnantajien nimet Italian kansa, Luokkasota ja Eteenpäin! kertovat poliittisten tuulien suunnan.

Kirja selittää myös Adolf Hitlerin politiikan eroa kommunismiin.
Hitler oli hyvin tietoinen omien aatteidensa läheisestä yhteydestä työväenliikkeeseen. Kansallissosialistinen työväenpuolue valitsi lippuunsa punaisen värin juuri luodakseen mielleyhtymän proletariaattiin.

Isänmaallinen

työläinen

Kun kommunistit ajoivat kansainvälistä sosialismia, Hitler kannatti kansallista sosialismia. Kirjan mukaan kansallissosialismin luokitteleminen äärioikeistoksi on nimenomaan perua kommunistisesta terminologiasta. Koska kansallisaate oli oikeistolainen, edustivat kansallissosialistit kommunistien mielestä sosialismin oikeata äärilaitaa.

Nykyään tuota sosialismin oikeata laitaa kutsutaan sosialidemokratiaksi.

Työllistäminen valtion suurprojektein, ilmainen terveydenhuolto, päivähoito ja talouden sääntely olivat kaikki keskeisiä osia Hitlerin joukkojen politiikkaa.

Goldberg ei ole niin naiivi, että väittäisi moderneja Mona Sahlineja tai Jutta Urpilaisia (sd.) fasisteiksi. Hän ei myöskään väitä, että kansallissosialistiset aatteet, tai fasisteina tunnetut henkilöt inspiroisivat nykyajan hyvinvointiyhteiskunnan rakentajia.

Sen sijaan hän argumentoi modernien edistyksellisten voimien sortuvan fasistien ajattelun mekaniikkaan. Valtiokeskeisyys, ajatus suurista kansallisista tehtävistä ja ihmisten välisten suhteiden säätelemisestä sekä erityisesti vasemmistovihreiden suosima asioiden siirtäminen asiantuntijuuden varjolla pois demokraattisista prosesseista, ovat kaikki fasistisia toimintatapoja.

Yhteistä hyvää vaikka väkisin

Mussolinin luoma totalitarismi -käsite ei tarkoittanut väkivaltaista erimielisten alistamista (vaikka se siihen päätyikin), vaan se oli pohjimmiltaan ajatus kaikkivoivasta valtiosta, yhteiskunnasta, jolla oli vastaus kaikkiin inhimillisiin ongelmiin. Tuo eetos elää yhä vahvasti pohjoismaisessa hyvinvointimallissa, varsinkin nyt, kun markkinaliberalismi on kyseenalaistettu.

Valtiokeskeisessä mallissa kaikki toimet tehdään tietysti ihmisten omaksi parhaaksi. Eetos ei sinällään ole paha, mutta kansandemokratiat todistavat, että se toimii pahuuden kasvualustana: Tie helvettiin on päällystetty hyvin aikomuksin, kuten sanotaan.

Liberal Fascism on poleeminen, jopa provokatiivinen, mutta myös virkistävä lisäys keskusteluun valtion roolista kriisin ratkaisijana, ”kolmannen tien suunnan näyttäjänä.”
Siitä kirjalla on sanansa sanottavana.

Goldbergin mukaan politiikan ”kolmas tie” oli alunperin kansallissosialistien termi, jolla etsittiin ulospääsyä 1930-luvun lamasta, satsaamalla teihin, koulutukseen ja turvallisuuteen.

Jonah Goldberg, Liberal Fascism. George Orwell, Eläinten Vallankumous. Akateeminen kirjakauppa.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Insinöörille:
Ihmiset eivät ole tavaroita. Jo viime vuosisadan alussa työväenliike otti tavoitteeksi 40 tuntisen työviikon, jota myös valistuneet porvarit tukivat. Kun on mahdollisuus levätä ja elpyä työnteosta, tuottavuus on parempi mutta myös ihmisarvoinen elämä on mahdollinen.

Asiaa on ollut paljon tarjolla. Viimeksi tänään olin keskustelemassa nuorten ja lasten oikeuksista, edellisellä viikolla vanhustenhuoltoa tukevan teknologian käyttöönotosta, Venäjäpolitiikasta ja ilmastomuutoksesta, joka ei todellakaan ole mikääbn vasemmiston keksimä juttu. Mutta mielellään otan vasemmiston puolesta kiitokset siitä, että haluamme suhtautua vakavasti kestävään kehitykseen ja ilmastomuutoksen torjumiseen.

Blogikirjoittelun luonne on eri kuin artikkelin. Niitäkin olen kirjoittanut kuten ensi viikolla ilmestyvän pamfletin "Kovan tuulen varoitus", joten satraappi hyvä, sisältöä on vaikka muille jakaa. Eikä tämä marmerob ole mitään itsekehua. Vain silkka toteamus.

Pääväitteni energiapolitiikan osalta on, että uusiutuville energilähteille ja säästölle voidaan perustaa uskottava energiapolitiikka. Uusiutuvista energialähteistä satuin nyt mainitsemaan tuulivoiman. Tuulivoimasta esitetään kovin vastakkaisia tietoja. Tanskan osalta tietoni perustuvat heidän hallintonsa webbisivutietoihin. Energiatuotantohan perustuu juuri uusiutuviin energialähteisiin ja säästöön. Tuulivoimaa vastaan käytetty keskeinen argumentti on ollut säätövoiman tarve. Kuitenkin Tanskan sähköverkko on kestänyt ylituotannon eikä tuulivoima ole edellyttänyt hiilidioksidipäästöjä lisäävän säätövoiman käyttöä. Jostain luin artikkelin sähköautojen akkujen lataamisenkin olevan ihan käyttökelpoinen huipputuotannon talteenottamisessa. Monista ensin naurettavina pidettävistä asioista on tullut itsestäänselvyyksiä.

Yleisesti minusta on aika yliolkaista väittää, etteivät sosialidemokraatit ymmärtäisi reaalitalouden merkitystä. Tähänhän perustuu sosialidemokraattien koko menestystarina, jolle taas kerran finanssikriisi on luonut tilaa. Juuri siitä syystähän rahoitusmarkkinoiden osuuden kasvaminen kansantalouksissa on huolestuttava asia, koska finanssimonstereilla ei ole yhteyttä reaalitalouteen. Saisipa nyt myös porvarin tämän uskomaan.

Konsta Suoniemeä kehotan lukemaan uudellen Orwellin kirjan ja olemaan kriittinen Jonah Goldbergin vetäisyjen suhteen. Natsisaksan keskitysleireillä viruivat niin juutalaiset kuin sosialidemokraatit. Ehdotan myös käyntiä Berliinissä sikäläisessä parlamentissa ja erityisesti niitten sosialidemokraattisten kansanedustajien muiston kunnioittamista, jotka Hitler tapatti.

Markus (nimimerkki)

Tanska ei tarvitse säätövoimaa tuulivoimansa tueksi siksi, koska sen naapurimaa on Saksa. Tanska voi dumpata oman arvaamattoman tuulivoimatuotantonsa Saksan sähköverkkoon, jossa pienet häiriötekijät eivät paljon hetkauta.

Vladimir (nimimerkki)

29. Toimivat rahoitusmarkkinat ovat elinehto kapitalismissa. Sen kyllä sosialistikin tietää mutta finanssimonstereita on niin hyvä syyttää kun todella harva ymmärtää, mitä kirjoittaja sillä tarkoittaa. Syy on vaan joissain keinottelijoissa ja porvareissa, jotka eivät oikeastaan ymmärrä edes rahan ja reaalitalouden välistä suhdetta. Mitä se keinotteleva porvari, joka ei tee edes töitä voi ymmärtää sosialismin kirkkaan puhtaasta aatteesta ja rehellisestä ja todellisesta työnteosta yhteiseksi hyväksi. Nykyinen rahoitusmarkkinoiden kriisi alkoi USA:sta kun siellä (huom) hallitukset toinen toisensa perään (huom) pakottivat pankkeja luotottamaan asunnonostajia, joilla ei ollut mitään mahdollisuuksia lainoja maksaa takaisin. Hallitukset myös järjestivät lainoille jälkimarkkinat. Keskuspankki piti korot keinotekoisen matalina vuosikaudet. Asuntojen hinnat ja lainojen määrät suhteessa asuntojen todellisiin arvoihin, nousivat pilviin. Asunnonhan saattoi ostaa kuka vain kun siitä kuitenkin sai muutaman vuoden kuluttua lyhennykset, korot ja voittoakin jäi. Lainat paketoitiin ja myytiin edelleen markkinoille ympäri maailmaa varmoina "kiinteistöt-takuuna"-lainoina. Kaikki välittäjät eivät riittävästi lainojen riskejä sijoittajille selvittäneet ja varmasti myös väärinkäytöksiä tapahtui mutta hallitusten harjoittama politiikka on perussyy siihen, missä sotkussa nyt olemme. Sosiaalidemokraattien menestystarinaa en ole vielä kuullut tai jos olen kuullut en ole siinä sen menestysosaa ymmärtänyt ellei kyse ole Sosiaalidemokraattisen puoleen jäsenistä ja poliitikoista, jotka ovat hyvin osanneet puolueensa tuella sijoittua hyväpalkkaisiin tehtäviin ja ottaa oman osansa toisten ihmisten rahallisista ansioista.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Tanska ei tarvitse säätövoimaa tuulivoimansa tueksi siksi, koska sen naapurimaa on Saksa. Tanska voi dumpata oman arvaamattoman tuulivoimatuotantonsa Saksan sähköverkkoon, jossa pienet häiriötekijät eivät paljon hetkauta."

Juuri tämän vuoksi Arja Alhon ei kannattaisi harhaanjohtaa äänestäjiä väittämällä, ettei Tanskan tuulivoimaa säädetä: kyllä säädetään naapurivaltioiden ja "markkinan avulla".

Vain vihreä on niin ältytön, että väittää:

- ei tarvita säätövoimaa, koska sähköhän tulee markkinoilta päivän hintaan
- ei tarvita energiapolitiikkaa, koska sähköhän tulee kaupasta
- ei tarvita maatalouspolitiikkaa, koska maitohan tulee kaupasta
- ei tarvita puolustuspolitiikkaa, koska puolustushan tulee NATO:sta

Kalle (nimimerkki)

Yrittääkö Alho vielä todistaa hauenkin linnuksi?
Sosiaalidemokraattien ja Kokoomuksen käytännön politiikka ei eronnut Lipposenkaan hallituksissa millään tavalla. Puolueiden linja oli täysin yhtenevä; rikkaille lisää varallisuutta ja köyhät kyykkyyn !
Esimerkkinä menköön Filatovin ajama työttömyysturvalain muutos, jolla pitkäaikaistyöttömille voidaan määrätä vaikka loppuiän kestävä karenssi, eli viedään työttömyysperusturvakin.
Näin heidät ajetaan kymmenin tuhansin väkisin sossun luukulle toimeentulotuelle, ja sieltä ei ole paluuta työelämään, sillä jos sattuisikin töitä saamaan, alkaa välittömästi toimeentulotuen takaisinperintä suoraan palkasta.
Tällaista pitkäaikaistyöttömien kurjistamista ei ehkä olisi keksinyt jyrkin kokoomuslainenkaan, mutta SDP:n Filatov keksi, ja vielä nimitteli pitkäaikaistyöttömiä päihde-, tai mielenterveysongelmaisiksi.
SDP on ajanut jo Lipposen luotsaamana Kokoomuksesta ohi oikealta, ja ne puolueet voisikin yhdistää - mikään ei muuttuisi.

Silurus (nimimerkki)

"Ihmiset eivät ole tavaroita. Jo viime vuosisadan alussa työväenliike otti tavoitteeksi 40 tuntisen työviikon, jota myös valistuneet porvarit tukivat."

Juuri tuollaiset tavoitteet ovat fasismia. Kyse on toisaalta vain sanojen vivahde-eroista, koska saman voi kertoa vaikkapa sanoin: yksilönvapauden ja omistusoikeuden vallitessa teknologinen kehitys mahdollistaa fyysisesti kevyemmät työt, enemmän vapaa-aikaa ja paremman elämänlaadun. Vapaus mahdollistaa myös valinnan työskennellä 50 tuntia viikossa, mikäli yksilö katsoo tämän itselleen parhaaksi.

Historiallisesti juurikin taloudellinen kehitys ja vapaus mahdollisti lyhyemmän työviikon. Pitäisi olla itsestään selvää, että mikään työväenliikkeen manifesti ei voi lievittää vaikkapa kotitalouden arjen pyörittämiseen kuluvan ajan ja työvoiman tarvetta. Sama manifesti on täysin voimaton sen edessä, että 40 tuntisella työviikolla tehtaassa pitäisi saada yhtä paljon elintasoa, kuin 42 tuntisella.

Ihminen tarvitsee elääkseen vapauden ja järkeä. Sosialidemokraateilla ei ole tarjota kumpaakaan.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Sirius:
Nuori Marx kirjoitti klassisten vapausoikeuksien ja kansalaisten sosiaalisten, sivistyksellisten ja taloudellisten oikeuksien välisestä erosta minusta hyvin (tosin käytän tässä nyt oman perustuslakimme määritelmiä perusoikeuksista). Perustuslakimme turvaa kotirauhaa. Mutta ensin ihmisillä pitää olla koti. Vapaus tehdä valintoja todellistuu kun perusasiat ovat turvattu. Vai yritätkö väittää, että nälkää näkevillä vapaus on todellista? Siis, klassiset vapausoikeudet todentuvat ja saavat sisältönsä vasta kun muut perusoikeudet on turvattu. Tämän ymmärtämiseksi tosin tarvitaan järkeä.

Kalle:
Minulta tulee ulos ensi viikolla pamfletti "Kovan tuulen varoitus". Kirjoitan siinä uusliberalismin tulosta Suomeen, joka ensin tapahtui hiljaisena kulttuurisen asennemuutoksena mutta talouspoliittisena oppina vakiintui Paavo Lipposen ensimmäisen hallituksen aikana kun rahan vakauden nimissä tehtiin vaaleissa ja hallitusohjelmassa sovittujen säästöjen lisäksi menoleikkauksia. Kun myöhemminkään ei tehty riittävästi pienimpien sosiaaliturvaetuuksien korjaamiseksi vastaamaan yleistä ostovoiman kehitystä saati nähty työmarkkinoiden muutoksen aiheuttamaa tarvetta uudistaa työttömyysturvaa, voi sanoa, että sosialidemokraatitkin kulauttivat aimo annoksen uusliberalismin myrkkyä - ja ovat siitä syystä nyt oppositiossa.

Ei ole kovin helppoa tunnustaa virheensä mutta se on uudistumisen alku. Sosialidemokraattisen työväenliikkeen historia on kuitenkin sen verran pitkä, että siitä voidaan sanoa jotain myös pitkien linjojen kannalta. Ne ovat ihmisten tekemistä virheistä huolimatta kunniakkaat: kyse on tasa-arvon edistämisestä, yhteisvastuusta ja oman elämän hallinnan välineiden vahvistamisesta. Sosiaaliturvan, maksuttoman opetuksen ja julkisten palvelujen yhdistelmä on nostanut Suomen hyvinvoinnin kärkimaihin. Vaikka tämän tunnustaa, on myös tunnustettava, ettei mikään ole koskaan valmista ja siksi tarvitaan vuoropuhelua sosiaali- ja terveystyöntekijöitten mutta erityisesti palvelujen käyttäjien kanssa miten hyvät aikeet toteutuvat käytännössä. Väitän, että hyvinvointivaltio tarvitsee uuden käyttöjärjestelmän sen ohella, että pahat repeämät on ommeltava kuntoon.

Jouko A Koskinen (nimimerkki)

Älyllisyyden huippua edustaa haaveilu omavaraisesta energiahuollosta tyylimyllyillä - säätövoimana autojen akut. Sähköauto on kehityskaarensa alussa ja demarivetoinen AY - liike tulee tekemään kaikkensa sen jarruttamiseksi. Säilyttääkseen vanhan tekniikan työpaikat. Vertaa sellu/paperiin.

"Edistyksellinen" energiaviljely puolestaan nostaa ruuan hintaa - köyhät kuolkoon nälkään. Työttömyystilaston hoitoa Stalinin - Leninin malliin.

Silurus (nimimerkki)

"Vapaus tehdä valintoja todellistuu kun perusasiat ovat turvattu. Vai yritätkö väittää, että nälkää näkevillä vapaus on todellista?"

Vihjaamasi "todellinen vapaus" on epätodellista -- että vapaus toteutuisi vasta sitten, kun vasemmistolaisittain yksilö on vapaa työnteon välttämättömyydestä. Sellainen vapaus on utopia tai "syntiinlankeemusta" edeltävä myytti; se ei ole kotoisin tästä maailmankaikkeudesta.

Ei ole perusoikeutta saada toimeentulo, saada työ, saada päivähoitoa, saada koulutusta, saada terveydenhoitoa, koska sellaiset hyödykkeet eivät kasva luonnossa, eivätkä siten ole kenenkään vapaasti poimittavissa. Jos ne kasvaisivat luonnossa, voitaisiin spekuloida että niihin olisi oikeus, siis vapaus toimia esimerkiksi kuluttamalla niitä ilman kenenkään suostumusta.

Kaikki nämä ja paljon muutakin ovat seurausta siitä, että yksilöillä on vapaus käyttää omistamiaan hyödykkeitä ja käyttää kehoaan ja järkeään muokatakseen niistä itselleen sopivampia tai myydä niitä markkinoilla. "Oikeus" saada niitä markkinoilta eli yhteiskunnasta ilman toisten suostumusta ei ole oikeus, vaan vääryys.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Silurus:

"Yksikään ihminen ei ole saari, ehjä itsessään .. äläkä koskaan pyytele muita ottamaan selvää kenelle kellot soivat, ne soivat sinulle"

Kyseessä on John Donnen sitaatti, joka päätti Reilu ja rohkea, osaamisen ja yhteisvastuun Suomi-raportin, jota olin tekemässä vuonna 1997. Sitaattia käyttää usein myös SDP:n vpj Maria Guzenina.

Varmuuden vuoksi on sanottava, että on eroja niin puolueissa, maailmankatsomuksissa kuin ihmiskäsityksissä. Minä en jaa käsitystäsi ihmisestä, yhteisvastuusta saati elämän tarkoituksesta. Yksilöstä on tullut sinun maailmankuvassasi olento, jolta puuttuu kyky altruismiin.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Pohjimmiltaan Arja on mukava mutta kun ei tajua niin ei tajua. Tätä on liikkeellä.

Vai että kulauttivat sossut uusliberalismin myrkkyä, eiköhän se ollut sitä perinteistä sosialistiaatelista vallanhimoa ihmisistä piittaamatta. minä...Minä...MINÄ!!! Ja tätä vallanhimoa liennytettiin muutamaa ihmisryhmää tai heidän edustajiaan paapomalla.

Ihan mielenkiinnosta on kysyttävä että käskikö Paavo tai joku muu sosialistiaatelinen vapauttamaan Uffen vai oliko se oma keksintösi. Katso kun reaalimaailmassa tavalliset ihmiset joutuvat vastuuseen teoistaan ja joskus myös toisten teoista. Mutta suomen poliittisessa ihmemaassa sosialistit keksivät vapaudu velkavankilasta-kortin. Minä kun en usko siihen "tämä oli valtiolle edullisempaa"-höpinään. Sen verran olen katsonut konkurssipesien tuskaisia omistajia ja ihmiskohtaloita että ihmisten kohtelussa on oltava tasapuolinen. Eli kun olit äänestämässä ja päättämässä pankkien vapauttamista konkurssin pelosta joka on kaiken vastuullisen ja järkevän yritystoiminnan perusta, niin miksi muuten äänestit pankkitoiminnalle valtiontakauksen. Minkä ihmeen takia pankkitoimintaa pitää suojella vaikka sen oma käytös ja toiminta olisi selkeästi väärin ja ansaitsee tulla lopetetuksi.

Konsta Suoniemi (nimimerkki)

Arja Alho kirjoitti:

"Nuori Marx kirjoitti klassisten vapausoikeuksien ja kansalaisten sosiaalisten, sivistyksellisten ja taloudellisten oikeuksien välisestä erosta minusta hyvin (tosin käytän tässä nyt oman perustuslakimme määritelmiä perusoikeuksista)."

No tulihan se sieltä. Lähdetkö samanlaisista asetelmista väittelyyn kuin taistolaisetkin eli että vain "oikeat ihmiset" saavat tulkita Marxin näkemyksiä?

Katsotko että Hitlerillä (tai Göbbelsillä) ei olisi mitään oikeutta tulkita Marxin opetusta?

Tosiasioille emme kuitenkaan voi mitään. Kansallissosialismi oli myös yksi versio sosialismista. Todistetusti Hitler sanoi tulleensa vähitellen expertiksi marxilaisuuden doktriinista ja käyttäneensä tätä osaamista välineenä ajaessaan omaa vakaumustaan. Hitler siis oli marxilainen (ja Marx itse todistetusti rasisti) vaikka muita vasemmistolaisia mukaan lukien kommunisteja ja sosiaalidemokraatteja valtataistelussa tapattikin.

Hän sen aloitti. Karl Marx loi poliittisen opin kansanmurhasta, jolla yhteiskunnallisesti kelvottomien ainesten on hävittävä vallankumouksellisen muutoksen tieltä. Marxin oppeja lukivat paitsi Venäjän bolsheviikit myös Saksan tulevat johtajat kuten Hitler, Göbbels ja Rosenberg. Hitler ei koskaan salannut tätä asiaa. Göbbels puolestaan puhui 1924 että "kansallissosialismin ja kommunismin välinen ero on hyvin vähäinen". Göbbels piti Leniniä Hitlerin jälkeen merkittävimpänä poliittisena johtajana.

Marx kirjoitti aikanaan erittäin rasistisia kirjoituksia mm. ylämaan skoteista, bretagnelaisista, baskeista ja serbeistä luonnehtien heitä "roskajoukoksi" koska ne eivät olleet edes saavuttaneet kapitalistista tasoa.

Vasemmiston ja sosiallidemokeraattien kritiikki natseja kohtaan johtui isosti siitä, että natsit tappoivat rodullisten piirteiden - ei luokkasyiden - vuoksi.

Siis mikä ihme siinä on, että päivänselvää ideologista latausta johtavien natsien näkemyksistä ei haluta myöntää? Eletään jossain ihmeellisessä valhekuvitelmassa, että natsit eivät olisi olleet luokkatietoisia sosialisteja.

Marx ei siis tehnyt mitään poikkeusta myöskään heikkojen rotujen suhteen. Nekin saivat hänen mielestään mennä vallankumouksen myrskyssä. Väite että Marxin mukaan vain tiettyjen yhteiskuntaluokkien oli lakoonnuttava vallankumouksen edessä ei kestä kriittistä tutkimusta.

Tämä onkin kova pala niille, jotka yrittävät tehdä eroa natsismin ja marxilaisuuden välillä juuri rotuasiaan vedoten.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Marx oli protestantismiin kääntynyt saksanjuutalainen, joka vihasi venäläisiä. Kaikkein hirvittävin visio hänelle olisi ollut se, että venäläiset olisivat kokeilleet sosialismia ensimmäisenä.

Marx oli rasisti, Freudenthal on rasisti, Luther oli antisemiitti.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Alkaa lähteä keskustelu ulkoavaruuteen.

Mutta Tapio O Nevalle:
Meillä on (myös sähköntuotannon tasaamiseksi) yhteispohjoismaiset sähkömarkkinat. Ei se mitään huuhaata ole, miksi missään muuallakaan?

Konsta Suoniemi (nimimerkki)

Arja rukka, joutuu politikoimaan samassa puolueessa maailmanluokan konnien kanssa. Vaikka sähkömarkkinat ovat yhteiset, on muissa pohjoismaissa ja jopa Itäblokissa on tehty historiasta selvää. Siksi ilmapiirikään ei muissa pohjoismaissa ole niin sähköinen.

Uusi Suomi kirjoitti:

"YK:ssa työskentelevä Alpo Rusi tyrmää Nelosen uutisten Pekka Lehtisen Helsingin Sanomissa julkaistun kirjoituksen siitä, että Suojelupoliisi ei vuotanut uutista Rusin Stasi-epäilystä."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62137-%E2%80%9Dnai...

Teillä on SDP:ssä niin likaiset rivit ja niin sottaiset luurangot kaapissa, on KGB ja STASI vakoilua, että hyi kun lemuaakin!

Itä-saksa oli natsisaksan jälkeläinen monin osin, esim. moni oppinut ja kokenut SS-upseeri värvättiin Itä-saksan salaiseen poliisiin.

Heidän kanssaan sitten johtavat sosiaalidemokraatit 60- ja -70 ja vielä -80 luvullakin rakensivat sosialistista maailmaansa jolloin ruumiita ei laskettu.

Suomen Kuvalehti todisti taannoin kuinka fundamentalistiset Tuomioja ja Halonen etunenässä jatkoivat sosialistisen maailmanhallituksen rakentamista vielä 2000-luvulla.

Mutta ei siitä epäilystä jälkipolville jää, sillä kieroutunutta ja roskasakkia teistä sosiaalidemokraattisesta niin usea on, että voi vain käydä Arja Alhon kaltaisia idealisteja sääliksi.

Kun näitä aivopieruja syntyy kuin sieniä sateella, niin ihmekös se kun nuoria ei enää puolue kiinnosta ja vanhatkin takkejaan kääntelisivät, ellei heitä kiristettäisi Stasi tai muilla natsihenkisillä synneillä.

Muistuu muuten yhä mieleen Helsingin Juhlaviikot ja se, kuinka Lipponen vielä savusti heikkohermoisen Alhon eroamaan. Arja Alho poloinen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Arja Alho:"Meillä on (myös sähköntuotannon tasaamiseksi) yhteispohjoismaiset sähkömarkkinat. Ei se mitään huuhaata ole, miksi missään muuallakaan? "

Nordpool-maissa: Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa on sähkönkulutus talvella suurempaa kuin kesällä johtuen siitä että Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa, jotka ovat läheisiä maita maantieteellisesti, on talvi ja suurin sähkönkulutus samaan aikaan.

Vaikka Uusimaa ja Itä-Uusimaa tasaisivat sähkönkulutuksensa keskenään, kumpikin tarvitsisi 1/3 - 1/2 lisää sähköä ja lämpöä talvella, jolloin joko Uusimaa pitäisi säätövoiman Itä-Uudellemaalle tai Itä-Uusimaa Uudellemaalle tai kummallakin olisi omaa säätövoimaa kesätuotantonsa suhteessa.

Se, että sähköä T A S A T A A N ei poista mitenkään sitä P U L A A, mikä aiheutuisi siitä, että kaikki tuottaisivat sähkönsä vaikka tuulivoimalla kesätarpeensa mukaan ja joutuisivat kohtaamaan talven laudevoimalla: hiili-, puu- tai turvevoimalla.

Ainoa tapa, jolla tasaaminen olisi ekologista, olisi ilmeisesti se, että päiväntasaajaseutu tasaisi pohjoisien pallonpuoliskon tuulivoimaloita auringoenergiapaneleilla ja silloin kun keväällä ja syksyllä tulee, tuottaisi vaikkapa bauksiitista alumiinia.

8.2.2007 Suomen sähkönkulutuksen tarvitsema TEHO oli 14 808 MW. Pienimmillään TEHO:n tarve on ollut Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten paperiteollisuuden työsuluna aikana toukokuussa 2005.

Nyt kulutusTEHO on http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi 9 048 MW.

Toisin sanoen jo Suomessa sähköntarve kylmästä säästä johtuen voi olla 50% talvella suurempi kuin kesällä. Tämä osoittaa, että kesäkelien mukaan mitoitettu sähköntuotanto tarvitsee rinnalleen 50% säätövoimaa tammi-helmikuuksi.

Kahden tuulivoimalan rinnalla ei voi olla säätövoimana kolmatta tuulivoimalaa tammi-helmikuuksi, koska jos kaksi voimalaa ei tuota sähköä, ei tuota kolmaskaan. Sen sijaan kahden tuulivoimalan rinnalla voi olla puuvoimala, turvevoimala tai hiilivoimala säätövoimaksi, joka laitetaan käyntiin sitten, kun varsinainen voimala ei toimi.

"Markkinaan" vetoaminen on kestämätön argumentti, koska se kuuluu ulkoistaviin vetoomuksiin:

- maatalouspolitiikkaa ei tarvita, koska maito tulee kaupasta
- energiapolitiikkaa ei tarvita, koska sähkö tulee töpselistä
- puolustuspolitiikkaa ei tarvita, koska puolustus tulee NATO:sta

Ei se, että markkina "tasaa" tarkoita, että markkina huolehtisi huoltovarmuudesta siedettävällä hintatasolla ja varmasti. Sähkömarkkinakin tuli joihinkin osiin Suomea 1920-luvulla ja joihinkin osiin Lappia 1970-luvulla: 50 vuoden erolla!

Säätövoiman eli vesivoiman hallinta pitäisi olla valtiolla, ei Fortumilla. Asia on samankaltainen kuin koron säätely ja keskuspankki.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos Tanska tuottaa 80% sähköstään kivihiilellä ja 20% tuulivoimalla ja ottaa tasauksena ydinvoimasta luopuvasta Ruotsista ydinvoimaa "markkinoiden" kautta tai Saksasa hiili- ja ydinvoimaa "markkinoiden" kautta niin lopputulos on epäekologisempi kuin Suomen energiantuotanto.

Tasamaat eivät kykene edulliseen vesivoimaan, vaikka ihmiset ovat onnellisempia kuin Norjassa.

Konsta Suoniemi (nimimerkki)

Sähkömarkkinat ovat siis pohjoismaiset.

Entäs kaasu? No, NATO-maa Tanska maksaa kaasustaan 4(!) kertaa kallliimmaan hinnan kuin YYA-Suomi.

Mutta onko sinusta Arja oikein EU:ta kohtaan se, että puolueesi SDP:n KGB ja Stasi-epäilty, Putin-mitalisti Paavo Lipponen ajaa nyt härskiin tyyliinsä ja vastoin muiden EU-maiden (paitsi Saksan) etua Itämeren kaasuputkea?

Silurus (nimimerkki)

Maailmankuvassani ihmisiltä ei missään tapauksessa puutu "kykyä" altruismiin -- puuttuisikin, koska kyseessä ei ole kyky, vaan harhaoppi. Altruismi ei perustu järkeen, vaan uskoon. Sille ei löydy mitään rationaalista perustetta. Se ei palvele elämää, vaan kuolemaa.

Arvot ovat niitä asioita, joiden eteen ihminen (eläin tai kasvi) tekee työtä tavoitellakseen tai pitääkseen. Altruismi on "moraalikoodi", jonka ainoa kriteeri on se, että näiden tavoiteltavien asioiden edunsaaja ei saa olla tekijä itse. Jos tavoittelee itselleen onnellisuutta, on paha; jos tavoittelee muille, on hyvä. Altruistin omien arvojen tavoittelu on kuin vaihtaisi toivomattomia ja valitsemattomia pikkujoululahjoja tuntemattomien ihmisten kanssa yhteisestä säkistä. -- Kyllä: tämä voi olla jännittävää ajanvietettä joskus ja jouluna, mutta koko ihmiselämän kestäväksi, elämää edistäväksi ohjenuoraksi siitä ei ole.

Pekka O. Pöllänen (nimimerkki)

KokDem in pitää olla passiivinen, apaattinen ja tottelevainen.

Jouko A Koskinen (nimimerkki)

#42 : "Alkaa lähteä keskustelu ulkoavaruuteen."

Niinpä - lähde Sinäkin.
Jo kahden apupuolueesi naispuheenjohtaja on päättänyt säilyttää mielenterveytensä luopumalla skitsoa ajattelua vaativasta hommasta.

Myyryläinen (nimimerkki)

Alho kirjoittaa puolueilla olevan eroja. Valitettavasti vain tuota n.s. profiloitumista tapahtuu näin vaalien alla. Muulloin tehdään n.s. yhteistyötä. Mitä nyt oppositio ikäänkuin virkansa puolesta räksyttää. Mutta sekin päästyään hallitukseen, alkaa n.s. vastuuntuntoiseksi ja sama meno jatkuu.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Konsta Suoniemi:
Minulla ei ole ollut mitään tekemistä DDR:n kanssa. Berliinissäkin kävin vasta ensimmäisen kerran Saksojen yhdistymisen jälkeen. Olen toki ollut kauan mukana mutta en muista mitään yleislakosta vuodelta 1956, Vanhan valtauksessa en ollut, kävin koulua Joutsan Yhteiskoulussa, 1970-luvulla opiskelin sairaanhoito-oppilaitoksessa mutta loppuvuosina toimin kyllä opiskelijajärjestöissä. Vuonna 1983 tulin valituksi eduskuntaan mutta kiinnostuksen kohteeni oli kyllä ensisijaisesti kehitysyhteistyö sekä sosiaali- että terveydenhuollon kysymykset.

Tapio O Neva:
Toivottavasti mielialasi ain kohentuu kun pääset kommentoimaan. Eipä niillä kommenteilla ole juurikaan tekemistä blogin tekstin kanssa. Mutta pääasia, että on pakottava tarve kirjoittaa. Meillä on sananvapaus.

Myyryläinen (nimimerkki)

Noiden DDR- ja NL-vainaiden perusteella on helppo nyt lyödä poliittista ja ideologista mynttiä kun uhrit eivät enää ole puolustautumassa. Kovin toispuoleisesti syytetään niiden, silloin suvereenien valtioiden kansalaisiin yhteyttä pitäneitä. Kummallista on, että toiseen suuntaan eritasoisia yhteyksiä pitäneitä ei syyllisetä ollenkaan samalla lailla. Kenraali Lauri Sutelakin saa kavereineen viettää rauhallisia eläkepäiviä vaikka on jäänyt kiinni vakoiluyhteistyöstä U.S.A:n kanssa. Samoin kukaan ei syytä Max Jacobsonia U.S.A:n lähtystössä ravaamisesta vaikka samaan aikaan NL:n ja DDR:n lähetystöissä käyneet on demonisoitu kaikkein visvaisimpaan kastiin. Samoin Ben Zyskowicz on suuri vapauden airut kun hän syyttää 70-luvun edistyksellisiä mutta itse toimi samaan aikaan työnantajien hämäräperäisissä salakaarteissa.

Tai ei se oikeastaan ole niin kummallista kun n.s. poliittinen vasemmisto yrittää porvareista oikealta ohi niin porvarit voivat pitää vaikka millaista älämölöä. Vain näin vaalien alla muistetaan mistä n.s. peruskannattajakunta tulee ja kenen etuja olisikaan pitänyt turvata.

Ulla Niska (nimimerkki)

Hienoa Arja!
Loistava kirjoitus. Nämä erot ovat todellisia.
Onnea parlamenttiin!!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Toivottavasti mielialasi ain kohentuu kun pääset kommentoimaan. Eipä niillä kommenteilla ole juurikaan tekemistä blogin tekstin kanssa. Mutta pääasia, että on pakottava tarve kirjoittaa. Meillä on sananvapaus."

On hyvä, että myös läpeensä uupuneilla sairaanhoitajilla ja entisillä kansanedustajilla on puuhamaata kirjoittaa, mitä mieleen juolahtaa mm. vihapolitiikasta, energiapolitiikasta tai puolustuspolitiikasta, vaikka esimerkiksi eurosivistykseksi tarkoitetut laskelmat eivät pidä paikkaansa alkuunkaan ainakaan tammi-helmikuissa.

Sananvapaus on suuri avohoidon muoto, jossa liikapaineita voi purkaa väkivallattomasti simuloimalla vaikkapa valtapoliitikkoa tai maailmantietäjää.

Mitään eroahan sisällöillä ei ole. Jos SDP on Fiat Pandan alustalle tehty Fiat Panda niin Kokoomus sitten lienee Piat Pandan alustalle tehty Ford Ka Mark 2: samalta puolalaiselta tuotantolinjalta.

Kun SDP:n puheenjohtaja KM Jutta Urpilainen (sd.) kehottaa äänestämään Kokoomusta ja kun Suomen Atlantti-seuran puheenjohtaja yo. Liisa Jaakonsaari (sd.) kehottaa äänestämään Kokoomusta ja kun tohtori Arja Alho (sd.) sanoo, että puolueilla on eroa niin varmaankaan muuhun johtopäätökseen kuin siihen, minkä Bob Helsinkikin on jo suurella puoluetukirahalla todennut, että "vastakkainasettelun aika on ohi" ja että "Kokoomus on työväenpuolue" ei voi tulla.

Energiapolitiikasta voitaneen päätellä, ettei A. A.:n laskutaito ole parantunut sitten Helsingin juhlaviikkojen, koska hän väittää, että markkinat tasaavat kieltäytymällä vastaamasta kysymykseen, mistä markkinat ottavat huoltovarmuudeksi säätövoiman.

En oikein löydä A. A.:nkaan jutustelusta aiheita, jotka liittyisivät Euroopan parlamentin suoranaisesti käsittelemiin asioihin ennen Lissabonin sopimuksen ratifioimista enkä sen jälkeen. Anneli Jäätteenmäellekin tärkeää vaalisanomaa on kulkupuhe avioerosta Jorma Melleristä ja Lapualla myynnissä olevasta talosta.

Oikeastaan ainoa naistähti Uudessa Suomessa, joka edes hieman yritti kirjoittaa politiikkaa on kuuluisa ja vaarallinen vasemmistolainen Satu Hassi, joka paljasti Eija-Riitta Korholan pelin. Muuhan on jonnenjoutavaa jutustelua mielikuvilla...

Eivätkö ehdokkaat tiedä eivätkä osaa Euroopan unionista juuri mitään vai halveksivatko he äänestäjiään kirjoittamalla jonnenjoutavia ja puhumalla jonnenjoutavia noin 40 000 € - 100 000 € vaalikampanjan arvosta?

Miksi tällaisesta mitäänsanomattomuudesta pitäisi maksaa puoluetukea 95%?

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Tapio O. Neva:
Mielelläni kommentoisin jos tunnistaisin väittämäsi omikseni. Uusiutuviin energialähteisiin perustuva energiastrategia on myös Satu Hassin mielestä mahdollinen.

Ulla Niska:
Kiitoksia,

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Tapio O. Neva:
Mielelläni kommentoisin jos tunnistaisin väittämäsi omikseni. Uusiutuviin energialähteisiin perustuva energiastrategia on myös Satu Hassin mielestä mahdollinen.

Ulla Niska:
Kiitoksia.

Mikado (nimimerkki)

#55 Parahin Arja.

Voit ihan itse käydä kuuntelemassa US:n videolta väittelystäsi Korholan kanssa kun muotoilit asian näin.

"Tanskassa ei käytetätä säätövoimaa".

Asian todellinen laita on suorastaan lapsellisen helppo selvittää. Tanskassa säätövoimana toimivat niin sen oma hiilivoima, kuin tuontisähkö Saksasta, Norjasta ja/tai Ruotsista.

Tanskan energiantuotannon absoluuttiset CO2 päästöt olivat ennen taantumaa aivan samalla tasolla kuin 1990. ( www.ens.dk) eli Tanskan virallinen taho.

Viimeiset kaksi vuotta ovat vähentyneet niin päästöt kuin tuulivoiman tuotantokin, eli Tanska on tuonut enemmän energiaa ulkomailta.

Satu Hassiin ei kannata energia-asioissa nojata, se on jo nähty. Vihreiden energia ohjelma nojaa CO2 päästöjen lisäämiseen bioperäisin energialähtein. Mikä taas lisää tukimiljoonia, jotka täytyy ottaa jostain muualta. Mistä sinä Arja ottaisit rahaa energiayhtiölle jaettavaksi? Lapsilta vai vanhuksilta?

Toimituksen poiminnat