Arjan blogi Uudessa Suomessa Yhteiskunnallinen keskustelu vahvistaa demokratiaa ja oikeus siihen kuuluu kaikille.

Minäkö rikollinen?

 

Luin tänään Hufvudstadbladetin. Sivulla kolme koreilee minun kuvani kuvatekstilla Inget åtal. Ennen vanhaan piti olla tyytyväinen, että oli kuva ja nimi oikein. Nykyisin minusta olisi mukavaa ja kohtuullista, että myös tiedot olisivat oikein. Google-maailmassa on nimittäin mahdotonta korjata virheellisiä tietoja.

 

Toimittaja Marianne Lyden aloittaa juttunsa, (joka liittyy entisen pääministeri Vanhasen poliisitutkinnan käynnistämiseen) ettei ole ensimmäinen kerta kun ministeri on vastatuulessa siksi ettei ole osannut pitää omia eikä valtion rahoja erillään.  Myöhemmin hän kertoo, että tekemästäni vahingonkorvaussovittelusta Ulf Sundqvistin osalta viisi kansanedustajaa halusi perustuslakivaliokunnan selvittävän virkatoimien laillisuuden. Selvitys osoitti, ettei virkatoimien lainvastaista toimintaa ollut mutta että olin pakotettu eroamaan hallituksesta.

 

Ensinnäkin, vahingonkorvaussovittelu tapahtui vuonna 1997. Julkistin sopimussumman Sundqvistin suostumuksella, vaikka näin vahingonkiorvaussovitteluissa ei ole tapana. Erosin ministerin tehtävistä kahden viikon voimakkaan julkisen paheksunnan seurauksena. Viisi kansanedustajaa teki virkatoimieni laillisuudesta selvityspyynnön, jonka perustuslakivaliokunta tutki kuulemalla asianomaisia. Prosessi kesti osaltani vuoden päivät. Sain valiokunnalta poliittiset moitteet. Ratkaisujen poliittinen arviointi ei tosin kuulu perustuslakivaliokunnalle. Mitään lainvastaisuutta tai taloudellista epäselvyyttä minun osaltani ei ollut.

 

Poliittisen vastuun osalta mielestäni toimin ainoalla oikealla tavalla. Erosin valtioneuvoston jäsenyydestä, olin vaaleissa 1999 ehdolla enkä tullut valituksi. Kansalaiset osoittivat minulle epäluottamusta. Tämän lisäksi kannan Sundqvist-taakkaa koko elämäni. Vaikka omasta mielestäni toimin oikein ja kohtuullisesti, minun on hyväksyttävä, että ihmisten mielestä toimin epäoikeudenmukaisesti ja väärin. Ei tässä ole nokan koputtamista.

 

Mutta miten ihmeessä voidaan kirjoittaa juttu, jossa minut liitetään omien ja valtion rahojen sekoittamiseen? Kukaan ei ole koskaa edes epäillyt minun saaneen mitään taloudellista hyötyä sovitteluratkaisusta tai että olisin jotenkin aiheuttanut valtiolle vahinkoa. Se olisikin minusta ennen kuulumatonta ja ilman muuta vetäisin väitteen esittäjän herjauksesta oikeuteen.

 

Nimettömät nettikirjoittelijat toki väittävät kaikenlaista ja minun entisenä poliitikkona tulee kaiketi vain niellä epäasiallinen ja virheellinen kirjoittelu. Eräs lehti luonnehti minua rikolliseksi. Oikeuden mielestä poliitikkojen pitää sietää muita kansalaisia enemmän kritiikkiä. Mutta raja oli tässäkin. Sain vahingonkorvauksia.

 

Olen saanut kaksi kertaa ylinopeussakot ja kaksi kertaa rikesakon 38 vuoden aikana, jolloin minulla on ollut ajokortti. Muita rikkeitä ei tililläni toistaiseksi ole.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (131 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Politiikassa kaikki on erilailla: "Asia ei ole niinkuin se on vaan miltä se näyttää"!

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kovan kiirastulen kävit aikanaan läpi ja muistajia riittää. Poliittisilta kilpailijoilta se on odotettua, mutta totuudessa pitäisi kuitenkin pysyä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Olen saanut kaksi kertaa ylinopeussakot ja kaksi kertaa rikesakon 38 vuoden aikana, jolloin minulla on ollut ajokortti. Muita rikkeitä ei tililläni toistaiseksi ole."

Oletko aina pysäköinyt autosi oikein? Oletko palauttanut kirjasi ajoissa kirjastoon? Oletko puhunut jotain lähimmäisestäsi vastoin parempaa tietoa? Oletko poliitikko ja siis kuulutko toimittajien tapaan vihattavaan tai ainakin epäiltävään ihmisryhmään, joka hyvän lisäksi myös vääristää ihmisten mielet? Perisynti on syntiä, jonka perimme edelliseltä sukupolvelta tai ainakin ammattikunnaltamme noudattaessamme maantapaan. Voiko sosialistilla olla omatuntoa?

Minusta tuo Sundqvist -asia vain osoittaa, millainen kristityn vaellus on olla sosialidemokraatti Paavo Lipposen Suomessa. Ei tuo Sundqvist -kohu tullut "yllätyksenä", koska sosiaalisena pääomana pohjalla oli vielä "Helsingin Juhlaviikot" -kohu, jossa tavallaan Arja Alho loi itselleen Mona Sahlinin kaltaisen farkkutyttömaineen.

Ollakseen uskottava, naispoliitikon pitäisi olla kuin Pirkko Työläjärvi tai Paula Risikko. Siihen itsekuriin harva nainen kykenee, koska ikään kuin pitää rationaalista maailmaa rakenteellisesti vääränä ja huutaa "tunteitaan" esille. Naiset eivät käy armeijaa eivätkä opi erottamaan järjenkäyttöä sydämen vaatimuksista. Sotilas on professori Kari Suomalaisen mukaan "tappajavirkamies". Se on oikeastaan kunniakkainta, mitä järjestelmällä on tarjottavanaan yksilölle. Politiikka on muun sodankäynnin tapaan tarkoituksenmukaisuuskysymys. Ulf Sundqvist oli SDP:n oma Kauko Juhantalo, minkä vuoksi kivittäminen oli täysin ennustettu reaktio.

Sundqvist on vain yksi episodi suuren puolueen pitkässä ja kunniakkaassa historiassa. Historian kirjoittaminen kannattaa aloittaa Sapeli-Simosesta.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Pekka:
"Politiikassa on kaikki erilaista." Kun vain näyttää, että on rikollinen, on rikollinen. Niinkö?

Poliitikko on siis syyllinen ennen kuin on tutkittu ja vaikka tutkimuksen jälkeen syyttömäksi todettaisiin, syyllisyys jää.

Kun poliitikot ovat myös kansan edustajia, seuraako tästä myös kansalaisia on kohdeltava samalla tavalla? Pitäisikö meidän säästää tuomioistuinlaitoksen kulut ja päätyä oikeuden jakamaiseen lehdissä ja keskustelupalstoilla?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Poliitikko on siis syyllinen ennen kuin on tutkittu ja vaikka tutkimuksen jälkeen syyttömäksi todettaisiin, syyllisyys jää."

Tietenkin poliitikko on lähes pankinjohtajan veroinen roisto, koska eihän rehellinen ihminen ryhdy pyytettä politiikkaan istumaan turhissa kokouksissa, kun saman ajan voi käyttää Salattuihin elämiin tai vaikka jääkiekko-otteluun ja ottaa bisseä.

Tämä on pohjaolettamus, josta lähdetään liikkeelle. Jos onnistuu pääsemään valtiomieheksi, joka vain 49% vihaa tai epäilee, ollaan politiikan huipulla aikansa, jolloin tuokin lumo haihtuu, kun ei ole takana enää 51%:ia.

Englantilaisen määritelmän mukaan demokratia on:

- järjestelmä, jossa roistot vahtivat toisiaan. Tälle on rakennettu Yhdysvaltain check and balances jämerän tuomiovallan ja raastavan median avulla, joka saa voimansa sananvapauskäsityksestä eurooppalaista tyranniaa vastaan

- järjestelmä, jossa vastustajien rahoja ohjataan omien kannattaajien taskuihin

Minusta nuo kaksi ovat päivän politiikan poliittinen ja taloudellinen määritelmä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Arja

Valitettavasti iltapäivälehdistö toimii näin. Nettikin on muuttanut maailmaa juuri tähän suuntaan!

Voiko kukaan olla poliitiikkona, kun tutkitaan ensin kumminkaiman omistukset "jääviyden" pelossa?

Kuitenkin nykymaailmassa kaikki on yhä edelleen se, miltä se näyttää.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mikä pakko on antaa ritatainoloille haasttatteluja intiimielämästään? Tiedonvälittäjä ei ole kummoisempi kuin postinkantaja. Ellei hänelle anna tietoa välitettäväksi, joutuu tiedonvälittäjä kirjoittamaan proosaa henkensä pitimiksi levikkikilpailussa.

Minä en oikeastaan henkilökohtaisesti odota tohtori Alholta korkeasti oppineena sairaanhoitajana minkäänlaista venäläistyyppistä katumusta kaikesta siitä, mihin hän on ryhtynyt tai joutunut ryhtymään SDP:n komentoketjussa. En pidä myöskään Alhoa syyllisenä tekoihinsa sen enempää kuin Waffen-SS:n rintamamiestä, ellei muusta ole näyttöä. Uskon kyllä, että nykyajan julkisuusmenetelmin Alhostakin saadaan sotasyyllinen, mikäli laajennetaan kollektiivista ja fiktiivistä yhteisvastuuta yksilön vastuuksi tavalla, mitä esimerkiksi VTT ja dosentti, alikersantti Johan Bäckman, joka näyttää olevan Suomen antifasistisen komitean sivuilla väsynyt kirjoittamiseen harjoittaen pääasiassa kuvien peistaamista.

Alho vain riittävän nuorena "hyppäsi laivaan" ja kuului sen miehistöön naisena sekä täytti Hakaniemelle velvollisuutensa. Edes ylipäällikkö Tarja Halonen ei kykene aikuistumaan riippumattomammaksi poliittiseksi toimijaksi siitä syytä, että on joutunut elämään Hakaniemen Skyllan ja Alma Median sekä Bonniersin välissä. Juridisen oikeutuksensa tälle tarjoaa tietenkin Kansallinen Kokoomus ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja ajankohtaan sopivilla oikeudellisilla mielipiteillään.

Minusta Arja Alhon ei kannata kantaa pahaa omatuntoa menneistä ja syyllistää itseään. Sitten vasta kannattaa ryhtyä itseään kivittämään, kun Paavo Lipponen julkaisee Mauno Koiviston Historiantekijät -kirjaan nöyremmän henkilökuvan itsestään.

Arja Alho, Tarja Halonen, Sinikka Mönkäre jne. ovat nyt vain osa suomalaista hyvinvointikoneistoa niin kuin Tapani Yli-Saunamäki, Arto Meriläinen ja monet muut, jotka tekevät leveän ja lavean enemmistöparlamentarismin Suomessa mahdolliseksi ja sen, että on suuria eduskuntaryhmiä, missä moni pääsee ministeriksi eikä olisi milloinkaan päässyt ministeriksi Neuvostoliiton ja Kekkosen aikana tai ransalaistyyppisen presidentinvallan vallitessa.

On toimittajien luoma harha, että suomalaiset jotenkin patologisesti vihaisivat Arja Alhoa ja että hänen pitäisi jotenkin pyydellä anteeksi. Eivät pelimiehetkään ole mitään anteeksi pyytäneet, vaan käyttävät länsimaisen tehokkaan oikeuspuolustuksen kaikki keinot alkaen siitä, että eivät lausu oikeaan todistusta edes omasta toiminnastaan.

Miten tätä infokratiaa ja mediapeliä vastaan voidaan parhaiten toimia? No tietenkin toimimalla EVA-Apusen tapaan ja vaatimalla toimittajia ensin julkisuuteen ja sitten vastuuseen teoistaan - ainakin sanallisesti, ellei satojentuhansien eurojen vahingonkorvauskantein, joita kustantaja ei kuitenkaan maksa heidän puolestaan.

Minusta tätä kehitystä kuvastaa Yleisradion Ari Korvolan avunpyyntö saada edes puolen vuoden työrauha. Mitä tällä työrauhalla tehtäisiin? No todennäköisesti uutispommia eduskuntavaaleiksi maaliskuulle 2011.

Jos ajatellaan valtapoliittisesti, ei olisi ollut mitenkään edullista se, että Ulf Sundqvist olisi joutunut tilanteeseen, jossa hän olisi "joutunut kertomaan kaiken" myymällä SDP:n liikesalaisuudet taskukirjoina R-Kioskissa. Kyllä kuuluu markkinatalouteen, että johtaja ostetaan hiljaiseksi tuntuvia taloudellisia etuja tuottavalla johtajasopimuksella.

Toisin sanoen Sundqvist-sopimus heijasti käytännöllistä suhtautumista siihen, miten pääministeriä pitää kunnioittaa ja palvoa päähallituspuolueena ja toisaalta myös sitä, miten tavallaan liikkuvia äänestäjiä tulee suojella liialliselta totuudelta, joka vie heidän uskonsa tulevaisuuteen. Tässä kohdassa suosittelen lukemaan Karamazovin veljekset -kirjan luvun "Suurinkvisiirttori".

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Kun poliitikot ovat myös kansan edustajia, seuraako tästä myös kansalaisia on kohdeltava samalla tavalla?"

Ainakaan kansanedustajat eivät ole monasti kansan edustajia, vaan rahan ja kansojen edustajia kansainvälisyyshömpötysten vuoksi. On tietenkin kiva päästä veronmaksajien rahoilla itseään parempaan länsieurooppalaiseen seuraan, mutta sitä ei monikaa koe palveluksi.

"Politiikka on palvelua" (Marjut Kaarilahti, kok, sopeutumiseläkeläinen)

SDP on pelottava organisaatio. (nimimerkki)

Arja hyvä,

miksi et järjestänyt vastaavaa sovittelua muille? Näin olisi saatu satoja ellei tuhansia yrittäjiä takaisin jaloilleen ja yhteiskunnalle tuottaviksi jäseniksi. Muistaakseni meillä on perustuslaissa määräys kansalaisten yhdenvertaisuudesta.

Olen kyllä sitä mieltä, että oli väärin sinua kohtaan joutua kantamaan vastuu yksin. Mielestäni on kuitenkin pelottavaa verrata vaikkapa Vanhasen vaikeuksia suhteessa tekemiinsä virheisiin tähän Sundqvistin erityispelastusoperaatioon.

On vaikeaa olla tulematta siihen johtopäätökseen, että hoitelit (vain ja ainoastaan) Sundqvistille edullisen sopimuksen, koska katsoit sen itsellesi ja/tai muutoin itsellesi erittäin tärkeille tahoille hyödylliseksi.

Tämä ei voi olla ministerille hyväksyttävää toimintaa.

dc (nimimerkki)

Niin, ja kun eräs kansanedustaja siirtyi toisiin tehtäviin, siihen saakka oli ollut tapana ja on vieläkin että hänelle maksetaan puolet edustajan palkasta. Vaan niinpä päätit, että se ei siinä tapauksessa toimi. Miksi se sitten oli aikaisemmin toiminut "omiesi" kohdalla? Sellainen on puhdasta mielivaltaa, ja korostaa ministerin asemaa päätöksentekijänä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Pitäisikö meidän säästää tuomioistuinlaitoksen kulut ja päätyä oikeuden jakamaiseen lehdissä ja keskustelupalstoilla?"

Pitäisi. Alma Median Iltalehti-tuomioistuin ja Sanoman Ilta-Sanomat -tuomioistuin ovat tehokkainta mahdollista oikeutta. Lööpistä ei monikaan selviä poliittisesti hengissä eikä mene vuosien odottelua tuomion saamiseksi. Pelkkä on-line -gallup riittää.

Vieras (nimimerkki)

"Luin tänään Hufvudstadbladetin. Sivulla kolme koreilee minun kuvani kuvatekstilla Inget åtal." Toimittaja Marianne Lyden..

Ai ai kuin ikävästi "omat" koirat purevat täälläkin jo uskottuja pakkoruotsittajia.

Totta vieköön, elämme erikoisessa todellisuudessa.

Tätä pakkoruotsittajien sekavaa ja tarkoitushakuisen sekoboltsista itkupotkuraivarilogiikkaa on sivullisen vaikeaa käsittää ja kohdata, etenkään jos ei ole ollut itse voimakastahtoisten lasten kanssa tekemisissä. Lapsiperheissä tämmönen on tuttua.

Suomalaisten aikuisen on ilmeisen vaikeaa kohdata ja käsitellä nauramatta ja selvinpäin tämmöistä kirkuvaa "meillä on oikeus!!!"- mantraa hokevaa pakkoruotsittajaa. Varsinkin jos kyseinen tapaus on jo aikuinen ja asiallisesti pukeutunut. Puheenjohtajuus tms. vakanssi on omiaan lisäämään entisestäänkin hämmennystä.

Vielä vaikeammaksi asiat menee jos kyseinen etnikko tai semmoiseksi itsensä kuvitteleva ei saakkaan tahtoaan heti läpi. Vaikka tottahan näiden tahto yleensä menee läpi sillä yleensä sitkeinkin suomalainen perääntyy ja luovuttaa siinä vaiheessa kun tämmöinen "meillä on oikeus!!!"- mantraa hokevaa pakkoruotsittaja alkaa hakkaamaan hysteerisesti itkien omaa päätään pöydänkulmaan ja kirkuu entistäkin kovempaa ja raivokkaammin että LOPETA LOPETA!!! MIKSI HALUAT TAPPAA MEIDÄT KAIKKI!!!

Nyt kun pakkoruotsittajien "viimeisiä linnakkeita" ollaan purkamassa niin on mukavaa seurata miten nämä katkerat itkupotkupurskahtelut lennähtelevät ympäri ämpäri. Erityisen mielenkiintoista nähdä kun klassiset statusetnikot ja tavalliset pakkoruotsittajat ja potentiaaliset uudet wannaberuotsikot ryhtyvät selvittelemään kuka on tehnyt mitäkin ja miksi.

Loopulta. Voi vain kuvitella miltä tuntuu kun kukaan ei enää kaipaa ja molemmilta puolilta katsellaan epäillen.. Halveksitaan ja hyljeksitään.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minusta on aivan hyvä, että pakkoruotsittajat ja svekomaanit käyvät punaisten kimppuun niin kuin 1918. Oppivatpa valitsemaan seuransa oikein seuraavassa poliittisessa elämässä.

Se, että sosialidemokraatit tukevat pakkoruotsia ja vastustavat työläislasten kunnon englannin kielen oppimista, on tietenkin elitismiä, josta proletariaatin etujoukkoa pitäisi rangaista kansantuomioistuimessa kansanvihollisina.

Se, että tämä linja on jonkinlainen alemmuudentuntoinen päälinja, seuraa tietenkin se, että jostain Uudeltamaalta tulee proletaarisia STS-pankinjohtajia, jotka surkeaa ruotsia ja vielä surkeampaa matematiikkaa osoittaen pyrkivät nousemaan suomensuomalaisen herraksi tai demarikihoksi niskan päälle ja suomalaiset työläisten hikistä selkää pitkin nousemaan vallan saleihin.

Ei joku Arja Alho tai Päivi Lipponen hämäläisenä tai savolaisena koskaan voi tulla yhtä ruotsalaiseksi kuin kuka tahansa ruotsalainen. Kimmo Sasi on lähellä, mutta häntäkin pidettäisiin axerfeudenthalilaisesti vain leveäposkipäisenä mongolina loppupelissä, kun pitäisi määrittää, kuka on oikea germaani ja ruotsalainen ja siis sopiva yli-ihmiseksi Suomenniemelle.

Pertti Sakari (nimimerkki)

Taitaa Sundqvist-seikkailun eri vaiheiden julkinen ruotiminen olla vieläkin paha paikka Arja Alholle. Arjo Alhon ei olisi pitänyt erota ministerin virasta, jos hän vieläkin väittää olevansa viaton. Hänen olisi pitänyt jatkaa valtiovarainministerinä loppuun saakka. Itseään ja omaa asiaansa täytyy puolustaa oikeaan aikaan.

Vieras (nimimerkki)

Viaton? Miksi ei olisi?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mitäs erosit? Ei Suomessa ministerin ole pakko erota, varsinkaan sosialidemokraattisen. Olisihan sitä voinut edes yrittää pönöttää kaksi viikkoa niin kuin Ilkka Kanerva tai niin kuin Kauko Juhantalo.

Kun hallitus on nimitetty, voi ministeri istua miten kauan tahansa ja vetää viemäriinsä perässään koko puolueensa.

Ei Paavo Lipponen tai Silvio Berlusconi väisty mistään syystä. Ei tarvitse olla sisäsiisti nainen, vaan voi pelata korotuskierroksia uskovttavuuspokerissa ja siis hard ballia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Mikset muuten Arja, kerro koko tapahtumaa? Ketkä niitä päätöksiä tekivätkään? Aikaahan on jo kulunut, saisit muutkin asiaan sekaantuneet mukaan?

Sittenhän meillä kaikilla olisi niin mukavaa?

Benkku (nimimerkki)

Arja Hyvä,

Kohtuullistit entisen demarien puheenjohtajan Ulf Sundqvistin velan murto-osaan tuomitusta määrästä. Miksi samaa kohtelua ei suotu kymmenille, jopa sadoille tuhansille lamavelallisille?

Miksi valtio myi lamavelallisten velkoja 5%:lla niiden nimellisarvosta perintäyhtiöille, mutta velallisilta perittiin ja peritään yhä täysiä määriä, korkoineen jopa kymmenkertaisia alkuperäisiin verrattuna, ei alle kymmenesosaa kuten Sundqvistin tapauksessa?

Hädässä ystävä tunnetaan! (nimimerkki)

Arja

Yksi ilmainen neuvo: Opettele uimaan!

Ystävällisin halailuin,

Rassistisen Hommaforumin uhri

Henry Bjorklid

Arja!
Olen aina ollut siinä käsityksessä, että Putki-Paavo jyräsi Sinut jollakin Zetor-traktorilla ja jätti Sinut täysin kuseen, kun hänen olisi miehenä pitänyt astua esiin ja ottaa vastuunsa.
No, Paavolla on toki miehen etunimi, mutta on kyllä muuten..., siis broilerit on tollaisia. Eivät muuta ymmärrä kuin valtaa.

En viitsi kuvata mitä teen kun grillaan broilereita tuossa pihalla, mutt jollakin tavallahan nekin tulee kiinnittää, jotta niitä saa pyöritettyä.
Niin, ja kissat, joista niin tykkään, istuvat vieressä katselemassa...

Minun mielestäni demarien pitäisi valita Sinut takaisin eduskuntaan. Sullahan on tuon kaiken kokemasi jälkeen sellaiset eväät, joita harvalla on.

Henry

Käyttäjän kunniatohtori kuva
Arto Heikinaro

Totuus on, että Arja Alho toimi moraalittomasti ja mielestäni rikollisesti. Siinä missä muut suomalaiset joutuivat pankin kynsiin ja menettivät kaiken, niin rikollis-Alho antoi Sundqvistille anteeksi velat. Samalla perusteella olisi ensin pitänyt antaa anteeksi velat Suomen kansalaisille joita demarihallitus harhautti.

On turhaa selitellä Arja Alho. Mielestäni ja kansalaisen mielestä toimit erittäin moraalittomasti ja monien mielestä rikollisesti.

Hyvä, että muistutit mieliimme tämän moraalittoman toimintatapasi. Taatusti damarileiri taas menetti ääniä

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Arja Alho toimi juuri niin kuin itsemurhapommittajan tuleekin: varmistaa Ulf Sundqvistia surmaamatta, että tämä ei puhu lehdille tietämäänsä SDP:stä ja suojata koko operaatiossa toverikiho Paavo Lipponen.

Kalla Isokalliolle alettiin maksaa eläkettä, että hän ei kerro tietämäänsä Nokian asioita - eikä ole kunnian miehenä kertonut - vaikka juttua riittää kuin Ritva Santavuorella, Gustav Hågglundilla tai Ruben Stillerillä, joka ei vielä saa eläkettä, mutta jonka on puhuttaja ja hymyiltävä elääkseen.

On tietenkin surkeaa havaita olevansa ministerinäkin pelkkää päivänpolitiikan tykinruokaa, mutta se nyt vain on naispuoluesotilaankin osa.

Yksi asia on kunniallisuus. Miten paljon ihminen voi vastaanottaa puolueeltaan. Missä tulee se raja, että kyllästyy lopullisesti Suomen Sosialidemokraattiseen Puolueesen ja ajattelee toisin. Riippuvuudesta irtautuminen ei ole varmaan helppoa.

Muistelen, että 1937-1938 monet neuvostoliittolaiset kommunistit pitivät terroria aivan oikeana keinona turvata Neuvostoliitto, mutta sitä, että heidät itsensä teloitettiin vain jonkinlaisena teknisenä virheenä.

On ihmisiä, jotka eivät poliittisen kuolemansa eivätkä kuolemansakaan hetkellä vaadi arvokkuuttaan takaisin, vaan oikeastaan alistuvat järjestelmän etiikkaan. Se on jollain lailla surullista, mutta myös yllättävää.

Minusta on yllättävää, miten paljon Arja Alho ja Katriina Kajannes jaksavat, vaikka heillä on ollut myös sosialidemokraattisia vastoinkäymisiä. On vallalla ikään kuin ajatus:"Kärsi, käris niin kirkkaamman kruunun saat."

Tuo STS-pankin tuho Suomen Säästöpankin ja KOP:n tapaan on jotenkin vahvaa symboliikkaa sisältävä. Siinä tavallaan kuolemassaan kokoomuslaiset ja sosialidemokraatit yhtyivät KOP-Järjestöpankiksi. Se, että sitten kun Merita Pankin eli svekomaanien aika tuli, oli lehtikuvassa maahan heitetty KOP-Järjestöpankin valomainoskirjaimet. Se oli mielestäni suomalaisuusliikkeen alennustila viime vuosituhannella.

Pertti Voutilainen sentään yritti isänmaallisella Kansalis-Annilla, jolla turhattiin lisää säästöjä epätoivoisessa torjuntataistelussa, josta ei tullut torjuntavoittoa, vaan tuho.

Yhdestä asiasta olen ylpeä. Siitä, ettei Pirkko Alatalon ja Iiro Viinasen annettu pääasiassa keskustalaisten luottamusmiesten vastarinnan vuoksi siirtää keskinäisen vakuutusyhtiö Suomen osakkeiden varallisuutta nimellishintaan ruotsalaiselle skandaalivakuutusyhtiö Skandialle. Tähän siirtoon kokoomuslaiset olisivat olleet puoluetyhmyyttään ja iiroviinaslaisuuttaan valmiita. Minulla on edelleen vakuutus!

Jotenkin olen hieman surullinen. Arja Alho on kuin teinityttö, joka jaksaa olla optimistinen eikä opi, kurittavat jätkät häntä miten paljon tahansa. Olisiko hän joku Magdalan Maria- tai äiti Teresa-luonne? No ei ainakaan Jean d'Arc, vaikka Kafkakin jo kävi kylässä.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Kun rikos on erittäin suuri, suorastaan käsittämättömän suuri, se lakkaa olemasta tuomioistuimessa käsiteltävä ja muuttuu politiikaksi.

Tajusitko miten epäoikeudenmukaisesti ja törkeästi menettelit. Kaikista pankkikriisin huijatuista uhreista piittaamatta sinä pelastit allekirjoituksella tuomitun rikollisen. Epärehelliseksi todetun velallisen. Rehelliseksi todetuille velallisille sinulta ei riittänyt enää armoa. Eräässä vastaanottokeskusta koskevassa keskustelussa havaitsin että ikä ei ole tuonut enempää vastuuntuntoa tai käsitystä. Sanoisinko päinvastoin. Sama seurauksista piittaamaton maailmanparantaja-haihattelija elää ja vaikuttaa oman tietonsa "ytimessä".

Nimettömät nettikirjoittelijat toki väittävät kaikenlaista...joskus myös totuuden.

Totuuden valitsemalla sinäkin olisit säästynyt monelta pahalta. Mutta sinä valitsit politiikan ja poliittisen tarkoituksenmukaisuuden ja toveruuden. Sinä et valinnut totuutta ja se polttaa omaatuntoasi. Eivät nimettömät nettikirjoittelijat. Kun riittävästi keittelit soppaasi omasta totuudestasi saatoit ehkä kuvitella jo oman valtiolle mukamas edullisen sopimuksen olevan parempi. Tai ainakin perustelit sitä valtion edulla. Jos annan tälle epärehelliselle velat anteeksi niin valtio saa toisaalta enemmän rahaa kuin jos en antaisi. Se ei ollut totuus mutta sinun puolestasi riittävän lähellä.

Mitäpä jos kokeiltaisiin lopulta totuutta, kun olet näköjään kokeillut kaikkea muuta itsepetoksesta politiikan yleiseen syyttelyyn ja väärinäänestyksen valitukseen.

Ensiksi:

Mitä Paavo Lipponen teki ja sanoi Ulf Sundqvistin asiassa ennenkuin allekirjoitit valtiovarainministerinä sopimuksen...

Lähestyikö Ulf Sundqvist sinua ennen sopimuksen kirjoitusta ja jos lähestyi, niin miten ja millä tavoin.

Toiseksi:

Minä ihmettelen miksi sinä ja ne kaksi muuta husarin lukijaa mietitte mitä tuon verorahoilla tuetun läpsykän sivuilla kirjoitetaan. Kun lehdellä on enemmän sivuja kuin lukijoita, sen mediapoliittinen painoarvo lasketaan grammoissa, ellei sen jutussa ole totuuden siemen.

Mika.H (nimimerkki)

Et kai sinä Arja rikollinen ollut, pelkästään epäpätevä. Kansalaisethan tuon jo kuittasivat, joten annetaan nyt menneiden jo olla.

Oletko muuten saanut palautetta Siuntion asukeilta tuosta vastaanottokeskuksen ns. ilmaisuudesta? Kovastihan olit sitä mieltä, että valtio maksaa kaiken, mutta unohtui vaan se koulutuspuoli, joka ihan ilmaista ei sitten kunnalle ollutkaan.

Onko eduskunnan oikesasiamiehen lausunto jo aiheuttanut paikallisesti toimenpiteitä?

Ai niin ja tiedän, ettet paikallispolitiikassakaan ole enää virallisesti mukana, mutta ex valtiovarainministerinä sinun kuuluisi kyllä asioista jotain tietävän. Vai mitä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Helsingin juhlaviikot, Ulf Sundqvist, Siuntion vastaanottoasema... Tekevälle sattuu.

Vieras (nimimerkki)

Eikös siinä Pekka Siikalan kirjassa _Vallan ja rahan moraali_ kerrottu tästä kaplakasta ja Sundqvistin tapauksestakin. Kirjahan, tai pafletti tai mikälie, käsitteli juuri pankkikriisiä. Siikala julkaisi kirjansa netissäkin, olisiko vuosi sitten?, mutta ei taida enää löytyä. Vai löytäiskö joku?

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

Minä ainakan ole nimimerkilläni luonnehtinut sinua rikolliseksi, kun olet niitä harvoja rehellisiä demareita!

Kaikki hiemankin politiikkaa seuranneet tietävät, että et ollut primus motor isojen poikien ja apparatskien vääryydenteoissa.

*********************************************
Sen sijaan nimimerkilläni olen rutkasti arvostellut ay-liikkeen rahojen kavaltamista puoluetoimintaan, kun siihen ei oikeuskanslerin eikä KRP:n puolesta puututa.

Rahat jotka on kerätty verohuojennuksella ammattiyhdistystoimintaan, kavalletaankin puoluetoimintaan ja rahat kätketään mediataloihin!

On se kumma, ettei kukaan demari ole kovaan ääneen sanonut, että vaalituki pitää kerätä erikseen eikä rahaa saa viedä ammattiyhdistystoiminnan kassasta!

Sanoisitko sinä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minä ainakan ole nimimerkilläni luonnehtinut sinua rikolliseksi, kun olet niitä harvoja rehellisiä demareita!

=> Ei missään suuressa järjestössä voi olla rehellinen. Jos yrittää niin aina tulee lunta tupaan ja lopulta suistuu kiskoilta niin, etteivät hyvät toveritkaan riennä enää auttamaan, koska tilanne on jo niin toivoton.

Kaikki hiemankin politiikkaa seuranneet tietävät, että et ollut primus motor isojen poikien ja apparatskien vääryydenteoissa.

=> No ei. Kyllä nämä isojen poikien operaatiot ovat niin huikeaa luokkaa, ettei ainakaan Arja-täti ole niitä suunnitellut.

Mr. Conspiracy Intl. (nimimerkki)

SDP:n on ryssinyt järkyttävät summat ay-liikkeen ja työväestön rahaa.

Esimerkiksi ay-salkkujen osakesijoituksissa on ostettu "kaverilta" kalliilla ja myyty "kaverille" halvalla.

Eihän siitä nyt niin kauan aikaa ole, kun nauresekeltiin miten keskusjärjestöt olivat ryssineet ay-väen lakkorahat, ettei ollut varaa edes lakkoon mennä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Minusta tuntuu, ettei Arja Alho keskimääräisen kansalaisen muistikuvissa ole rikollinen. Alhon työ valtioneuvostossa päättyi jotenkin kesken kaiken, mutta niin on käynyt monelle muullekin. Ja ne hallituskarriäärin viimeiset vaiheet saattavat olla SDP:n puoluehistoriaa, mutta tuskin varsinaista Suomen historiaa - ainakaan lyhyen oppimäärän mukaan.

Paluu "rikospaikalle"? (nimimerkki)

Alho: "Poliittisen vastuun osalta mielestäni toimin ainoalla oikealla tavalla. Erosin valtioneuvoston jäsenyydestä, olin vaaleissa 1999 ehdolla enkä tullut valituksi. Kansalaiset osoittivat minulle epäluottamusta. Tämän lisäksi kannan Sundqvist-taakkaa koko elämäni. Vaikka omasta mielestäni toimin oikein ja kohtuullisesti, minun on hyväksyttävä, että ihmisten mielestä toimin epäoikeudenmukaisesti ja väärin. Ei tässä ole nokan koputtamista."

Kommentoija: "Tajusitko miten epäoikeudenmukaisesti ja törkeästi menettelit. Kaikista pankkikriisin huijatuista uhreista piittaamatta sinä pelastit allekirjoituksella tuomitun rikollisen. Epärehelliseksi todetun velallisen. Rehelliseksi todetuille velallisille sinulta ei riittänyt enää armoa. --- "

Tohtori Alho palaa aina "rikospaikalle". Toiveena on saada edes jonkinlaista myötätuntoa omalle päätökselleen armahtaa Työväen Säästöpankin varoja omiin tarkoituksiinsa käyttänyt rikollinen. Alho ei ole itse syyllistynyt rikokseen, mutta kyllä härskimmän laatuiseen poliittiseen moraalittomuuteen. Normaali kansalainen tyytyisi nielemään häpeänsä ja olisi hiljaa. Mutta ovatko tämänkaltaiset reaktiot jonkinlaista voimatonta kiukun purkausta todellisia päätöksentekijöitä - erityisesti pääministeri Lipposta kohtaan? Kantti ei oikein kestä totuuden kertomista, mutta hiljaakaan ei osaa olla. Ehkä lääketieteessä tällaiselle ilmiölle on jokin nimitys?

Jos jossakin aiemmin mainitussa kirjassa asiaa on kuvailtu, niin please, kyllä kait sen voi muutamalla poimitulla faktalla täälläkin todeta. Taitavat nuo "todistukset" olla vain epäspesifejä huitaisuja ilmaan.

Saisiko tällä "rikospaikalle paluulla" harmaat tai mustat eminenssit hetkeksi kokemaan "kauhun" hetkiä. Turha luulo. Jos joku on, ryhtymällä rahaa vastaan ulkomaisen putkifirman konsultiksi, valmis heittämään vesilintua koko poliittiselle karriäärilleen, niin Alhon "tunnustukset" eivät paljon hetkauta. Sen sijaan niin Alhon kuin Lipposen silloiset ja myöhemmät tempaukset olivat alkusoittoa demarien alamäelle. Nämä sympatiakolumnit vain jyrkentävät sitä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Alho ei ole itse syyllistynyt rikokseen, mutta kyllä härskimmän laatuiseen poliittiseen moraalittomuuteen. Normaali kansalainen tyytyisi nielemään häpeänsä ja olisi hiljaa. Mutta ovatko tämänkaltaiset reaktiot jonkinlaista voimatonta kiukun purkausta todellisia päätöksentekijöitä - erityisesti pääministeri Lipposta kohtaan? Kantti ei oikein kestä totuuden kertomista, mutta hiljaakaan ei osaa olla. Ehkä lääketieteessä tällaiselle ilmiölle on jokin nimitys?"

Sitä en tiedä, mitä Maslovin tarvehierarkian pohjalla olevista tarpeista, kuulumisen tarpeista sanotaan tautiluokituksessa, mutta olen hieman samaa mieltä, että jonkinlaisesta puhdistautumisesta on kysymys. Ei Suomen kansan porvarillinen ja asioista mitään tietämätön enemmistö pidä Arja-tätiä johtavana puoluerikollisena lipposlaisuuden synkkinä kausina, vaan tämä syyllisyys tai painostavat tunne on pääasiassa toimittajien hengen pitimikseensä luomaa legendaa, joka harmittaa. Harmittaako Kauko Juhantaloa, Christopher Wegeliusta tai Paavo Lipposta? Varmasti harmittaa, mutta he oikeastaan tietävät, että ei ole mitään järkeä tai mahdollisuutta edes yrittää puhdistaa kuollutta mainettaan.

Ongelma on nyt vain siinä, että ellei Arja-täti kerro koko totuutta niin, että koko SDP:n vyyhde purkautuu, ei keskivertoäänestäjä pidä itselleen hyödyllisenä Arja-tädin muisteluita, vaan ikään kuin vain jonkinlaisena itseterapiana.

Nythän tilanne on tavallaan se, että Suomen Keskusta on vartaannokassa ja Jutta Urpilainen kuvittelee, että tämä grillaaminen riittää siihen, että SDP:stä tulee automaattisesti toiseksi suurin puolue ja että tavallaan sinipuna vetää SDP:n ilman omia ansioita oppositiosta hallitukseen.

Jarmo Virmavirta ei usko tähän, vaan hieman pelkää Kokoomuksenkin kannatuksen puolesta. Heikki A. Ollila puolestaan on sen verran nuorsuomalaisempi ja uskoo, että myös tapaus Matti Vanhanen olisi käsiteltävä, vaikkei Matti Vanhanenkaan ole mikään johtava konna Suomen puoluekentässä, vaan ainoastaan varamies, joka otettiin käyttöön kun Pekka Ervasti kaatoi jo ennen eduskunnan kesälomia Anneli Jäätteenmäen.

Miksi Anneli Jäätteenmäki on edelleen sankaritar? No siksi, että hän uskalsi käydä päin Paavo Lipposta.

Vieras (nimimerkki)

Arto Heikinaro: "Totuus on, että Arja Alho toimi moraalittomasti ja mielestäni rikollisesti. Siinä missä muut suomalaiset joutuivat pankin kynsiin ja menettivät kaiken, niin rikollis-Alho antoi Sundqvistille anteeksi velat. Samalla perusteella olisi ensin pitänyt antaa anteeksi velat Suomen kansalaisille joita demarihallitus harhautti."

Täysin samaa mieltä!

"On turhaa selitellä Arja Alho. Mielestäni ja kansalaisen mielestä toimit erittäin moraalittomasti ja monien mielestä rikollisesti."

Täysin samaa mieltä!

"Hyvä, että muistutit mieliimme tämän moraalittoman toimintatapasi. Taatusti damarileiri taas menetti ääniä"

Täysin samaa mieltä!

Toivottavasti tehdyt vääryydet oikaistaan ja rikollinen hyöty palautetaan, korkojen kera tietenkin.

Tuomo Kankkunen

Nimimerkki "vieras" syytää tuossa nimimerkin katveesta syytöksiä ja tuomioita.

Kaiken kiihkon vallassakin on muistettava se oikeusvaltion periaate, jonka mukaan ihminen ei ole syyllinen - vielä vähemmän rikollinen - ennen kuin hänet oikeudessa sellaiseksi todetaan.

Siihen saakka on parempi kohdella häntä syyttömänä.

Ja henkilöön kohdistuvat "huomiot" on sivistynyttä tehdä reilusti omalla nimellä.

MilaF (nimimerkki)

Nyt kun asiassa jälleen kerran on avautumisen ja puhdistautumisen aika, olisi syytä nostaa esiin myös Koiviston konklaavin päätökset. Jos Alho heitti märän rätin kaikille muille velallisille armahtaessaan U.S.:n velat, niin Koivisto tarjosi monelle yrittäjäperheelle hirttoköyden.

Sinulla, A. Alho, varmasti on tietoa myös tuosta tapahtumasta, joten tässä on oikea kohta raottaa verhoa ja vaikkapa spekuloida sillä, mitä Tarja Halonen itse asiassa halusi piilottaa julistaessaan Koiviston konklaavin asiakirjat salaisiksi.

Tuomo Kankkunen

Kaikki on mahdollista tänään.

Ivailusta ja halventamisesta on tullut kansalaistaito.

Moni toimittaja käyttää ilkeytensä ja kostonhalunsa peittona kriittisyyden palttoota ja puolustaa tiedon julkisuutta tuota pyhistä pyhintä arvoa.

Tuota ns. "tietoa" ei edes välitetä tarkistaa, koska silloin olisi vaara, että mehevä juttu menee kokonaan piloille.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Kun nyt kysyit, niin tuli mieleeni päivähoitouudistus, jonka sinä junailit siten, että hyöty maksukaton muodossa tuli itsellesi ja kaltaisillesi, kun lapsesi olivat pieniä. Lakimuutoksesta kärsivät kaikkein pienituloisimmat, joille pantiin maksu.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

muistatpa perin juurin väärin

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Näin tapahtui. Sinä sait itsellesi maksukaton ja nollaluokka poistettiin. Silloin jossain lehdessä laskettiin, että henkiökohtainen hyötysti oli 1000 mummonmarkan kieppeillä/kk.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Tässä yhteydessä tekee mieli muistuttaa myös niistä, joita ei armahdettu: http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/koiviston...

MilaF (nimimerkki)

Aha, sinä olitkin jo ehtinyt ensin.

Tasra (nimimerkki)

Muistan minäkin tuosta ajsta pari seikkaa: Lipponen uhosi kuinka hän ottaa täyden vastuun.... ja häipyi kuvioista taka-alalle kummittelemaan. Minä kävin oikeudenkäyntejä samanaikaisesti kuin Sundqvist. Hän sai "varattomana" ilmaiset oikeudenkäynnit minä varattomana ja työttömänä EN SAANUT.

Pari vuotta sitten luin kuinka tämä ko.herra sairastaa syöpää ja voi hyvin että teki töitä konsulttina pohjoismaissa Rothshcildien pankki- ja sijoitusyrityksille. Kyllä moraaliton moraalittoman tuntee työhönotossakin.

ARJA, sinä todellakin unohdit ne kaikki sadattuhannet kansalaiset, jotka jäivät ikuiseen loukkuun. Ruminta oli Koiviston konklaavi ja kansalaisten rahat menivät suoraan pankeille päätettäviksi kuinka käyttää, kun muissa maissa niille rahoille saatiin TAKUUT. Demarien aikana jaettiin pikkuhyvää, koska liiallinen hyvyys olisi ollut demareille vahingoksi, mutta eipä näyttänyt auttaneen tämä kansan heikentäminen ja alisteisena pitäminen. Omaan nilkkaan tuli ja rumasti.

masa (nimimerkki)

Eräs suurimpia rikollisia oli Suvi-Anne Siimes joka myi lamasuomalaisten velat kansainväliselle perintäfirmalle.
Olisikohan sitä ollut kolme vuotta aikaa, kun näin Alhon ja Sundqvistin kahdestaan lounaalla Hotelli Kämpin ravintolassa.
Nykydemareiden varjobudjetti kuuluu samaan kategoriaan

Vieras mahdollisesti (nimimerkki)

Älä Arja valita väärien tietojen hyökyaallosta - opettele uimaan!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kaikki eivät ole yhtä liukkaita ja nopeita kuin Tony Blair tai Paavo Väyrynen.

Puutar (nimimerkki)

Sympatiani, olet saanut kestää kohtuuttomuuksia.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Moni muu työväenliikkeessä on menettänyt henkensä. Minusta yhden sosialidemokraatin kuolemaakaan ei ole kovin paljoa koko liikkeen historiassa.

Arja-täti saa sopeutumiseläkettä ja saa toimittaa Ydin-lehteä. Hänellä on edelleen henki ja toimintamahdollisuus. Tätä mahdollisuutta ei ole monella yrittäjäporvarilla, joka tappoi itsensä 1990-luvulla tai kituutteli 18-vuotta valuuttalainojen kanssa, kunnes sai taas toimintamahdollisuutensa takaisin. Nuorisotyöttömäänkin nähden Arja-täti on vanhan vallan etuoikeutettu. Monella suomalaisella on varmaan monia muistoja koivistolaisuuden valtakaudella henkensä oman käden kautta menettäneistä.

Koiviston rikokset suomalaisia yrittäjiä kohtaan eivät ole vielä tulleet kirjatuiksi kommunismin mustaan kirjaan. Sosialidemokraateille Koivisto oli jonkinlainen Hrutšov, joka otti kriittiseen käsittelyyn Kekkoslovakian aikaiset olosuhteet. SDP oli kuitenkin jossain määrin NKP:ä taitamattomampi kun ei kyennyt henkisesti irtautumaan Koivistosta eikä muuten ole kyennyt irtautumaan Lipposestakaan.

Meidän tulisi sääliä myös tavallisia ihmisiä eliitin eturyhmätaistelun veteraanien ohella.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minun mielestäni sinä, Arja, olet oikein tyyppiesimerkki poliitikosta, joka voi tyriä tyrimästä päästyään eikä me siltikään päästä sinusta eroon. Normaalilla selkärangalla varustettu moraalinen ihminen tajuaisi pysyä yhteiskunnallisesta päätöksenteosta erossa, mutta et sinä eivätkä kaltaisesi.

En sano tätä loukatakseni vaan ollakseni rehellinen ja siksi, että mielestäni olet vastenmielinen ja ne jotka sinua äänestävät ovat tyhmiä.

Vielä vieraampi (nimimerkki)

Ohhoh mikä kommentti Eroselta:( Hupsista.

Kuka vielä uskaltaa tälle muijalle ryppyillä omalla nimellään?
Kaikki jää elämään netin ihmemaailmaan.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Jaa. Ja miksiköhän mie en ryppyilisi. Korjataan vielä sen verran, että siis häntähän ei - luojan kiitos - enää nähdä eduskunnassa. Pelkään kyllä vähän että vielä jostain sinne ihtesä kampevaa. Joskus. Poliittinen painajainen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Ja miksiköhän mie en ryppyilisi. Korjataan vielä sen verran, että siis häntähän ei - luojan kiitos - enää nähdä eduskunnassa. Pelkään kyllä vähän että vielä jostain sinne ihtesä kampevaa. Joskus. Poliittinen painajainen."

Minusta Helena Erosella ja Osku Rajamäellä tai sen ikäpolven henkilöillä on täysi oikeus esittää vanhan vallan kritiikkiä ottaen huomioon se sosiaalinen tila, mihin Suomi on ajautunut 1981 rahamarkkinoiden vapauttamisen jälkeen.

On tietenkin surullista, että tämä loukkaa henkilökohtaisesti hyvinvointiyhteiskunnan rakennustyömaan veteraaneja, mutta oikeastaan feministisessa yhteiskunnassa ei voi edetä ennen kuin tyttäret tekevät oidipiaalisen äidinmurhan.

Se, mitä suren eniten vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, on se, että Marjaana Koskinen jää pois. Häntä ei ole koskaan SDP:ssä palkittu edes apulaisministeriydellä vasemmistolaisen naisen omatuntonsa vuoksi, vaan häntä on SDP:n eduskuntaryhmä kerran jos toisenkin piinannut työpaikkakiusaamisella ja ryhmästä pois sulkemisella, siksi, ettei hän ole äänestänyt oikein ryhmäkuritettuna.

Kuitenkaan Marjaana Koskinen ei ole ryhtynyt vielä kyynelehtimään eikä kostamaan Lasse Lehtisen tapaan sitä, että ei ole päässyt ministeriksi tai sitä, että on joutunut eroamaan miisterin tehtävästä: mies ei itke!

Jo Vladimir Majakovskikin sanoi, että bolševikki ei itke. Siksi pääministeri Nikolai Ryžkovia demokraatit nimittelivät itkeväksi bolševikiksi.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Helena Eronen:"En sano tätä loukatakseni vaan ollakseni rehellinen ja siksi, että mielestäni olet vastenmielinen ja ne jotka sinua äänestävät ovat tyhmiä."

Minusta Sinun Helena kannattaa ymmärtää, että 1960-luvulla suomalaiset eivät olleet vielä oikein koulutettuja ja se, joka oli ollut lukiossa suuri keskinkertaisuus ja sai kammettua itsensä Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan, oli suuri tulevaisuuden lupaus, jos otti SDP:n jäsenkirjan. Maakunnissa ei tarvinnut olla ylioppilas-merkonomi, vaan riitti, että olivat munat ja oli "keskikoulun käynyt".

Suuriin ikäluokkiin kuuluvat elävät henkisesti edelleen tässä maaimassa, siis siinä maailmassa kun keskinkertaisin kyvyin ja normaalilla ahkeruudella sai miltei varmasti Ruotsia köyhemmässä Suomessa jotain sen jälkeen kun 1970 SMP sai vaalivoiton ja niin Keskustapuolue kuin SDP:kin alkoivat hidastaa Mauno Koiviston I hallituksen 1968-1970 aikaista oikeistososialidemokraattista nopeutettua rakennemuutosta. Näin ollen monelle 1970-luvulla elämästä tuli vähemmän pelottavaa ja siedettävämpää, kun punamulta jarrutti vauhtia. Keskustapuolue sai smp-läisen omatunnon ja kommunistit pitivät ökydemarit kurissa. Samaan aikaan Kekkonen juoni ja Karjalainen ryyppäsi parhaansa mukaan lisää työtä, vientiä ja bilateraalikaupaa samaan aikaan kun EEC-EFTA-sopimuksella raivasi lisää liikkumatilaa lännestä.

Sosialidemokraatille on jonkinlainen täyttymys se, että Neuvostoliitto purkaantui eikä tarvinnut enää pelätä, että kommunistit hirttävät lyhtypylväisiin jo ennen porvareita menševikit. Ei huomattu, että samaan aikaan kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden vuoksi meni myös kansallinen sosialidemokratia piloille: toimeentulostaan ja kohtalostaan ei voi enää äänestää.

Tässä mielessä tämä hanke talousdemokratiasta on mielenkiintoinen, koska se on ikään kuin rahamarkkinan uudelleen kansallissosialististamista tai sosialidemokratisoimista: jonkinlainen kansanvallan yritys nousta kamppailuun eläkerahastojen rahavaltaa vastaan.

Tähän liitty vahvasti keskustelu FIAT-rahasta ja Yhdysvaltain vaatimasta remimbin revalvaatiota. Tähän kuoroon on liittynyt Saksan talousministeri ja EKP-porukka.

Jos euro on epäonnistunut niin se ei ole Kiinan kansantasavallan syy. Kiinan kansantasavallassa nimittäin johtavat myös alle 60-vuotiaat, joilla on Harvardin yliopiston käyneitä markkinakommunisteja neuvonantajinaan.

Yleensä ne, jotka puolustavat markkinataloutta, eivät osaa puolustaa vapaata hinnanmuodostusta, vaan uskovat, että vapaisiin markkinoihin on rakennettavissa jokin poliittinen kartelli niin kuin Pohjoismaissa. Tätä kuvastaa jonkinlainen saksalaistyyppinen kaipuu säätelyyn Euroopan unionin tasolta, johon eivät britit eivätkä amerikkalaiset vapaakaupan kannattajat voi suostua siksi, että tarvitsevat rahapoliittista pelivaraa kuprujen jälkisammutukseen ennen vuoden 2022 suurta seuraavaa finanssikriisiä.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

ystävällisesti, en ole poliittinen päätöksentekijä enkä sellaiseksi pyri, ehdotan, että pyrkisit itse kun olet kovin rehellinen ja kaikin puolin miellyttävä ihminen

Pohojan Poika

"Viisi kansanedustajaa teki virkatoimieni laillisuudesta selvityspyynnön, jonka perustuslakivaliokunta tutki kuulemalla asianomaisia. Prosessi kesti osaltani vuoden päivät. Sain valiokunnalta poliittiset moitteet. "

Tuskin kukaan uskoo, että perustuslakivaliokunta olisi puolueeton tuomari.

Jäät historiaan naisena, joka armahti rikollisen, koska hän on suomenruotsalainen, joita lait eivät koske.

M-T Heikka

En oikein muista näitä tapahtumia, en silloin ollut kovin kiinnostunut politiikasta.

Mielikuvatasolla olen aina ajatellut, että isot pojat pyörittävät muita. Että kärsijäksi asetetaan joku muu kuin itse tekijä...joku ns. uhrataan.

Pitäneekö kuvio paikkansa, en tiedä.

Ei vuosien jälkeen kumminkaan kannata asioita mietiskellä, oli miten oli. Rapatessa roiskuu.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Politiikka on yhtä primitiivistä kuin kannibaalien rantajuhlat tai sodankäynti. Ei siinä ole mitään puolusteltavaa. Kunnallispolitiikassakin solidaarisuuden tuottaa usein kanssarikollisuus.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Paljon olette kollektiivisesti valmiita maksamaan, jos paljastan teille Tapio O. Nevan oikean henkilöllisyyden?

MilaF (nimimerkki)

No voi jessus sentään. Jos on nimimerkin valinnut, niin piruako sinä siinä sortteeraat avautumassa? Onkos hän vahingossa vastannut blogiisi ja olet päässyt tutkimaan IP-osoitteita. Et juuri kunnioitusta herätä sinäkään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kerron sen silti.

Tapio O. Neva on Neuvostoliiton ja Suomen 70-luvun alun tieteellisen yhteistyön hedelmä: Urho Kekkosen ja Aatos Erkon geentiteknologialla aikaansaatu ristisiitos.

Hänen oikea nimensä on "Программа одна"

Vierain (nimimerkki)

Tapio O Nevan oikea nimi on Miso Gyyni.

Pentti Järvi
M-T Heikka

Jos yhtään lohduttaa, niin mielikuvissani sinä olet demariksi ihan OK.

Sitä kärkikaartia. Tuomiojan ohella.

Ja minä olen allerginen demareille.

Mutta kohtuus kaikessa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tuosta Hbl:n toimittaja Marianne Lydénistä sen verran, että hän näyttää erikoistuneen marksilaisuuden epäkohtiin, minkä vuoksi Arja-tädinkin varrastaminen sopinee täysin päälinjaan:

Camilla Berggren ja Marianne Lydén toim.: Nyttiga idioter? Teos selvittää mitä taistolaisuuden takana oli.

-------

Minua aina hieman ärsyttää se, että joku ulkopuolinen tulee kirjoittamaan jonkin liikkeen historian sarjakuvamaisen selkeästi ja tohkeissaan uskoo kertovansa miltei koko totuuden tietämättömälle.

On kuitenkin ymmärrettävää, ettei kustannusliiketoiminta salli hitaampaa, tšehovilaista pohdintaa kirsikkapuistossa, miten asiat ovat saattaneet olla.

Nopea journalismi on kaistaleveydeltään suurempi kuin mitä hitaan kaistaleveyden ymmärrys tulee perässä.

---------

http://www.hbl.fi/text/inrikes/2009/1/16/w22258.php

Olisi etu, jos rouva Lydén vaarantaisi eläkekertymänsä Hbl:sta ja kirjoittaisi vaikkapa axelfreudenthalilaisesta rasismista.

MilaF (nimimerkki)

Taas on esitetty vaikeita kysymyksiä. Siihen loppui Alhon vastailut - tai jos vastaakin, niin asian vierestä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Tämä tuskin on mikään kyselytunti, vaan Arja-tädin itsensä etsintää. Ei suomalaisten suhdetta markkinasosialidemokratiaan kuule missään Paasitornissa eikä kunnallisjärjestössä.

Taisi Matti Louekoski sanoa auringonlaskusta, että hänelle tulee ajatus siitä, ettei tätä (auringonlaskua) keksitty missään (sosialidemokraattisessa) kunnallisjärjestössä.

Jumala ja sovitus voivat siis olla olemassa. Minusta ei ole hyvä grillata Arja-tätiä suorilla kysymyksillä, vaan tarjoa tukeva ja turvallinen olkapää.

Jo johdannosta näkee, että Arja-täti toimittajien harhaanjohtama luulee olenvansa suurempi rikollinen Paavo Lipposen kauden tapahtumiin kuin itse tietää olevansa ja kuin kansalaistenkaan mielestä on.

Tämä kustannusliiketoiminnan ja toimittajien kaupallisesta lukijakiinnostavuudesta johtuva harha tavallaan tekee poliitikoista pyryharakoita, kun eivät tiedä, ajattelevatko äänestäjät keskimäärin samalla tavalla kuin kärjekkäimmät poliittiset toimittajat ja mielipidekijroittajat.

Arja-tädin avaus oli vastauksettakin hyvä, koska se tarjosi mahdollisuuden markkinasosialidemokratiamme käsittelyyn laajasti. Esille tulivat Koiviston säälimätön politiikka valtiovarainministeriön ja pankkien harhaanjohtamia yrittäjiä kohtaan, joista monen oli kuoltava oman käden kautta ilman sankarivainajahautaa. Esille tuli myös sopeutumiseläkeläisten kyvyttömyys nähdä nuorten tukalaa tilannetta. Esille tuli myös se, miten onnettomasti STS-pankki johdottiin tuhoonsa, vaikka ei siitä selvinnyt kyllä viisaammatkaan porvarit Suomen Säästöpankissa tai KOP:ssa.

Toivottavasti Hakaniemessä yhteiskuntatiede menee pidemmälle kuin sille tasolle, että työväenliikkeen haasteet johtuvat pelkästään Perussuomalaisten pahuudesta.

Kyse on nyt vain siitä, että kansallinen sosialidemokratia on saavuttanut eläkerahastokapitalismin kautta imperialistiset mittansa, minkä vuoksi demokratia alkaa nakertaa sosialidemokratiaa kansallisempaan ja kansanvaltaisempaan muotoonsa. Menee kuitenkin aikaa, ennen kuin sen tunnustaa marksilainenkin tiedemies tai Palkannauttijoiden tutkimuslaitosten egonomisti. Työmies on etujoukkonsa harhaanjohtama, kun taas maamies yrittää ymmärtää osuuskunnassaan asioita myös itse.

Suomen palautumista on tällä hetkellä lähinnä Mauri Pekkarisen pienpuun korjuuohjelma, kotimainen energia, jota ihmisvihaiset Vihreän liiton edustajat ja jotkut sosialidemonisoituneet kokoomuslaiset vastustasvat pelkistä puoluepropagandistisista syistä. Kokoomuksella ja SDP:llä ei pitäisi olla mitään valittamista, koska tšoukki-Pekkarinen lahjoitti (ilmeisesti vaalikassaan) puolueille Olkiluoto-4:n, jotka ei tarvitse Suomi, vaan Ruotsin teollisuus.

Kyllä se ruotsalainen elitismi leijailee aarnikotkana suomalaisten yläpuolella, vaikka koko journalistinen kapasiteetti on keskittynyt vain kaksipäiseen kotkaan.

Minusta Arja Alhon kunniallisuutta kuvastaa sekin, miten hän on hienosti jaksanut epäsuorasti kritioida niitä kansanedustajia, jotka ovat kuitanneet itselleen vaalikampanjaan uraanirahaa.

Olisi hyvä, jos Päivi Lipponen kertoisi yhdessä Eija-Riitta Korholan kanssa koko totuuden Olkiluoto-4:stä länsimaisen avoimuuden puuskassaan.

Simperi (nimimerkki)

Arja, vaikka olin vasta lukiossa, kun suuri lama viimeksi pyyhkäisi Suomen yli, on tuo aika jäänyt silti hyvin mieleen. Parhaan ystäväni isä teki itsemurhan noihin sinun sikailusi aikoihin, menetettyään ihan VITUN kaiken minkä te sossu rosvot myitte ale- hintaan kavereillenne. Sinulla on verta käsissä ja toivon, että Sinä tiedät, että olet tuhonnut ihmisten elämiä siinä määrin, että anteeksi et tule ikinä saamaan. Rangaistusta et tietenkään ikinä saa, koska suurin osa sinun uhreistasi ovat jo haudasssa tai lamaantuneet kasveiksi, Sinun takiasi!

Vielä elää isien henki, vaikka Sinä murhaaja sen olet yrittänyt tappaa!!!

Häpeä paska maanpetturi!

MilaF (nimimerkki)

Minultakin meni läheinen työkaveri. Lahjakas ihminen - tutkija ja kehittäjä. Ja syylliset ovat turvassa Halosen kassakaapissa. Tässä maassa ei sellaista demaria olekaan, eikä tule, johon koskaan luottaisin.

Simperi (nimimerkki)

Joo, siinä rytäkässä taisi edellinen sukupolvi menettää melko paljon. Pistää välillä toi pakkoruotsittaja, monikulttuuri hihhuli (lisää verta ja raiskauksia Arjan tilille) niin vihaksi, että ymmärrrän juuri tällä hetkellä mitä tarkoittaa KIRVES JA PERKELE! Ainoastaan kuritushuone pitää kirveen kaapissa. Uskomatonta, että meneillään on vuosi 2010 ja Arja ja hänen murhaaja kaverinsa kävelet vapaana, ilman pienintäkään häpeää ja kehtaavat vielä jaella ohjeitaan ja näkemyksiään. Nyt tämä sama murhaajien sakki on raahamassa lukutaidottomia, kivikautisista kulttuureista tulevia "työvoimapulan poistajia ja taas viattomat (lähinnä naiset ja lapset) saavat kärsiä, jotta Arja "murhaaja" Alho kavereineen saa säteillä hyvää moraalia meille alempiarvoisille junteille.

Arja, näistä Sinun ja Sinun roistosakkisi tekemistä rikoksista vielä perseet tervataan ja laskut maksetaan.

MilaF (nimimerkki)

Eniten kärsivät ne lapset ja nuoret, joilta meni koti ja turvallisuus. Lasten ja nuorten mielenterveydenhäiriöt pomppasivat rajusti ja jäivät nekin sitten hoitamatta sosialidemokratian hellässä huomassa.

Älä tartu kirveeseen, siitä saa saman kuin ihmisestä. Paljon suurempi hyöty koko yhteiskunnalle on kaivaa näiden demarialhojen rötökset esiin ja näyttää ne kaikille.

Tasra (nimimerkki)

Pekka Lampelto, aito suomalaisuuden kulttuurin mukaan, miksi sinulle pitäisi maksaa Nevan ilmiantamisesta? Ja mitä iloa siitä on muuta kuin vahingoniloa niille, jotka sellaisen iloisuuden luulevat olevan aitoa iloa.
En liity kollektiivisuuteesi, jos se on tällaista ilmiantoon kiristävää rahastusta.

Vieras (nimimerkki)

Tapio Nevan ylipitkien kirjoitusten yli hyppään aina, ei kai kukaan jaksa lukea tyhjää jaaritusta.

MilaF (nimimerkki)

Se nyt koituu vain omaksi vahingoksesi. En ole Nevan kanssa läheskään samaa mieltä asioista aina, mutta se on pakko tunnustaa, että hänellä on paljon, suorastaan suunnattomasti tietoa, kykyä yhdistellä asioita, lahjakas kielenkäyttö ja mahtava kokonaisilmaisu sanallisine leikkeineen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tapio O. Neva pitäisi ottaa kiinni ja ottaa kudosnäyte, jotta hänestä voitaisiin tehdä 100 000 kloonia suomalaisiin yrityksiin ja organisaatioihin asiantuntijoiksi.

Ventovieras (nimimerkki)

Mila F, olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Pentti Järvi

Noista ylipitkistä jutuista olen oppinut paljon, sillä juuri noina kohtalonvuosina asuin muualla kuin Suomessa. (Lähdön hetkellä v.-83 naapurimme haukkuivat maanpettureiksi...)

Vieras (nimimerkki)

Jos kaytat Firefoxia, asenna siihen Greasemonkey-niminen plugin ja siihen tama skripti: http://enneu.net/files/turpa_o_kiinni.user.js

Skripti piilottaa kaikki Nevan kommentit automaattisesti ja tekee siten lukemisesta paljon mukavampaa.

Tapio O Neva (nimimerkki)

Mukava keksintö! Kiitos!

Puutar (nimimerkki)

Suomen laman syvyys johtui ennen muuta Neuvostoliiton romahduksesta, eikä lama siis ollut poliitikkojen vika yleisesti eikä varsinkaan yksittäisten henkilöiden. Ja muistelen, että Paavo Lipponen tässä asiassa puhui yhtä ja teki toista, ja Arja Alho sai syyt. Hän korrektisti ei siitä asiasta itse tässä kirjoita. Kyllä poliitikot suhmuroivat, mutta Arja Alho teki tässä asiassa parhaansa. Lopputulos oli onneton; sinä aikana kaikki lopputulokset olivat onnettomia. Wikipediasta tapahtumasarja löytyy otsikolla Sundqvist-jupakka, mutta siinä vain listataan asiat.

Simperi (nimimerkki)

En ottanut kantaa syihin vaan tekijöihin. Jos Arja on niin stanan tyhmä, että isot pojat vie, kuin litra mittaa, on hän selkeästi ollut liian kirkkaissa ja korkeissa saleissa. Nämä Arjan tapaiset hölmöt kumileimasimet sitä tuhoa juuri tekevätkin. Arja kuului siihen sakkiin, joka tuhosi tuhansien ihmisten koko elämäntyön ja päälle vielä sitten sen itse elämän, myymällä rikollisella alenuksella kavereilleen pankkien kaappaamaa omaisuutta. Aidosti ihmettelen, että kukaan ei sortunut tekemään mitään traagista.

Nykyiset päättäjät nojaavat sikailunsa siihen, että me olemme lampaita ja on aivan oikein, että meitä kyykytetään. Sitä saa mitä tilaa mutta Arja ei ole saanut mitään.

jari l (nimimerkki)

Kovin yritti Alhokin kaataa syitä alaisilleen. Ihan samalla tavalla syyllinen oli hänen mukaansa alainen, sekä juhlaviikkojen että Uffen tapauksissa. Valta kelpasi mutta vastuu ei millään.

Tasra (nimimerkki)

Voi veljet, vai NLn romahduksesta! Kakat, muu maailma oli ollut jo lamassa ainakin 3 vuotta, mutta tämä lapsellinen maa luuli ettei sekään lama koskettaisi sitä. Kun se kosketti, kosketti se sellaisella kädellä, että kansalaisia kuoli, menetti terveytensä sekä omaisuutensa ja siitä ei enää noustu muuhun kuin jonkinlaiseen työläisasemaan. Mahdollisuudet muuhun oli menetetty.

Kansallisluonteemme näyttää todellakin olevan se kuinka on kivaa suomalaisen kyykyttää suomalista ja silloin on "menestyjä" ja se muu suomalainen on luuseri. Ja kaikille ulkopuoliselle pitää antaa ja ymmärtää, omat pyh, kyllä ne jotenkin selviää....

Globaalisuus on tämän vuosisadan suurin huijaus.

Puutar (nimimerkki)

Lamasta kiinnostuneet voisivat lukea vaikka kirjoja:
Niklas Herlin: Lihakirves ja leimakirves: kirja konkurssista ja
Saari, Mauno: Näkymätön käsi: kertomus vallasta ja vallan käyttäjistä.
Aika hurjaa aikaa silloin elettiin. Nämä taloustoimittajat osaavat tiivistää ja kansantajuistaa asioita.

luuserius (nimimerkki)

Ja minun kun kävi Vanhasen puolesta kaaliin. Kun korppi alkaa nokkia korpin silmiä niin jälki on rumaa.

Ymmärrän satojen tuhansien lamavelallisten suuttumuksen. Varmasti Arjakin ymmärtää, että he elävät myös samaa elinkautista taakkaa kantaen. Osa on toki päässyt mm. velkajärjestelyjen piiriin.

Ehdottomuus ja ymmärtämättömyys jäytää tätä yhteiskuntaa. Kauna ja kateus, yksi saa minä en. Jokainen meistä on taakkansa valinnut.

Fryckman, Juhantalo, ja kumppanit on polttoleimattu. Minulle he ovat suomalaisia sankareita. Kuin myös Alho ja Vanhanen.

Kansalaispalaute ei juurikaan vuorovaikutuksen tulevaisuuteen anna luottoa.

Puutar (nimimerkki)

Noiden kirjojen mukaan myös Aho ja Viinanen olivat sankareita. Olisi aika suorittaa kunnianpalautus niille lukuisille kunnon ihmisille, jotka sattuivat olemaan vaikeina aikoina johtotehtävissä. Eivät he voineet olla selvänäkijöitä. Oli vain huonoja ratkaisuja ja vieläkin huonompia ratkaisuja.

Totta kai syntipukkien etsiminen ja löytäminen helpottaa, mutta silloin voi mennä lapsi pesuveden mukana.

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Ehkäpä nämä kommentit - joista osa on uhmaikäisten aikuisten kiukuttelua- käy hyvästä esimerkistä selväjärkiselle ja viileälle tutkijalle siitä miten suuri valta medialla on. Kun megafonipauhussa ei ennätä ottaa selvää mitä on tapahtunut, synnytetyt mielikuvat jäävät elämään. Kiihotusalttiit ihmiset sitten lisäävät surutta lisää kerrostumia, luultuja, kuultuja mutta ei ainakaan tarkistettuja.

Vahingonkorvauksien sovittelu muuttuu velkojen anteeksiannoksi, pankkien haluttomuus velkasaneerauksiin muuttuu poliitikkojen synniksi, vahvan markan puolustajat piilottelevat oikeudenkäynneissä ryvettyneitten pankkien luottamushenkilöiden suojissa..

Aika suruttomasti jotkut teistä uskaltavat herjata ja haukkua, syyttää "murhaajaksi" ja rikolliseksi. "Sananvapauden" nimissä en viitsi sensuroida koska toivon, että nimettömän kirjoittaminen ja kommentoiminen ei saisi olla sallittua. Yhteiskunnallinen keskustelu, joka vie eteenpäin, edellyttää hyviä tapoja. Samoin myös ihmisten kanssakäyminen edellyttää keskinäistä kunnioitusta.

Armahdusoikeus on muuten Suomessa vain Tasavallan Presidentilla. Jumalan armo saa monet meistä jaksmaan.

Vierain (nimimerkki)

Eihän se mitään auta että nimettömät lakaisisit pois. Katso vaikka Helena Erosen kommentteja. Nainenhan kirjoittaa omalla nimellään kuten moni muukin.

T.O.N. pitäisi kyllä saada sulkuun. ICD-10:n mukainen luokituskoodi F31.6. Meneillään maaninen jakso ja litiumit ottamatta.

Puutar (nimimerkki)

Aivan, nimimerkilläkin voi kirjoittaa asiallisesti ja nimellä epäasiallisesti.
(Tällä epäasiallisuudella en mitenkään tarkoita yllä mainittua Helena Erosta, pikakatsomallahan hän vaikuttaa fiksulta tyypiltä.)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Oli TONi maaninen tai ei, meikä ihailee häntä.

TONin vihaaminen on kateellisten panettelua.

Vierashuoneesta (nimimerkki)

Puutar. Helena Eronen kirjoittaa näin:

"mielestäni olet vastenmielinen ja ne jotka sinua äänestävät ovat tyhmiä"

Tämä on siis sinusta fiksua?

MilaF (nimimerkki)

Kun on vieläkin otsaa panna halvalla noita aikoja ja kaikkea inhimillistä kärsimystä, jota sinäkin olet aikoinasi suorastaan edesauttanut, niin johan tämän koko tilityskirjoituksen syvin merkitys saa mustan huumorin piirteitä. Oletko koskaan elämässäsi tavannut yhtäkään niistä omaisista, jotka puolueesi sietämättömän politiikan syystä menettivät perheenjäsenensä oman käden kautta?

Ehkä on todella kaikkein parhainta, että turvaudut Jumalan armoon, sillä ei tuollaiselle kaksinaamaisuudelle taida muilta paljon armoa herua.

Ja jätit sitten vastaamatta niihin vaikeisiin kysymyksiin Koiviston konklaavista ja Halosen salaamista asiakirjoista. Hyi saasta sentään!

Puutar (nimimerkki)

"Oletko koskaan elämässäsi tavannut yhtäkään niistä omaisista, jotka puolueesi sietämättömän politiikan syystä...."
En ole demari, mutta ei niinä vaikeina aikoina mikään tietty puolue ollut syypää onnettomuuksiin. Tilanne oli väliin suorastaan epätoivoinen, kun valtion kassasta olivat rahat loppu.

Simperi (nimimerkki)

Ohhoh, Ettekö te roistot olisi muka mitään pystyneet tekemään? Ettekö te törpöt muka olisi pystyneet estämään tai edes jotenkin vaikuttamaan pankkien menettelyyn? Mitä ihmettä? Eikö Teillä perkeleillä juuri ollut se kaikki valta puolustaa kuseen joutunutta kansalaista mitä vaan näiden Suomen rajojen sisällä jollain olla voi? Mitä Sinä maanpetturi teit auttaaksesi ja mihin Sinä hukkasit sen humaanin punikkisydämesi, josta saamme lukea kaiken aikaa? Te törpöt säästitte nuorilta ja lapsilta ja nyt kun pyssyt paukkuu kouluissa, on syy tietysti taas jossain aivan muuaalla, kuin faktoissa. Te vähensitte nuorten mielenterveyteen suunnattuja varoja ja nyt meil on parikymppisiä sekoboltseja. KIITOS ARJA! Ja toki on aivan selvää, jos joku olisi vielä kiinostunut puhuvan pään mielipiteistä, olisi hän selkeästi nykyisen aselain vastainen, koska Jokela, Kokkola ja rasismi. Mitenkään tämä tantta ei voi sitä muistaa, että itse kuului Eliittiklikkiin, joka tämän aiheutti. Vanhanen oli menossa barrikadeille Somaleita puolustamaan mutta Sinusta ei tainnut olla heikkojen esitaistelijaksi.
Jostain luin vuosi pari sitten, että meillä on 600mil€ vaje nuorten ja lasten mielenterveyden hoidossa. Edelleen Sinä puolustat politiikkaa, missä Eliitti tuntuu olevan kiinnostunut aivan muista ja muun värisistä lapsista, kuin niiden henkilöiden, jotka heidän palkkansa maksaa. Me olemme jo nähneet kuinka karmeaa on kyyti, jos apua tarvitsevia ei auteta ja avun tarvisijalla tarkoitan tässä ihan junttia nuorta SUOMALAISTA, jolla on mopo vähän karannut mutta mitäpä Sinä niitä suret; väärän värisiä rasistin alkuja ja äidinkielikin on tuota alempiarvoisten mongerrusta, josta Axel Freudenthal niin osuvasti kirjoitti.....

Mitä enemmän Sinä höpötät, sen enemmän tuo Sinun täydellinen välinpitämättömyytesi rikoksiisi sekä huonoon viran hoitoosi saa ainakin minut todella vihaiseksi. Sinä olet kaulaasi myöden veressä ja löyhkäät kilometrien päähän.

Etkö Sinä saatana voi jo jättää meitä rauhaan. Olet tehnyt jo aivan tarpeeksi. Jos pääsisit takaisin valtaan neljän vuoden ajaksi, kilpailisit jo kansamurhaajien kanssa tuosta arveluttavasta ykkössijasta!

P.S Ku me emme kuitenkaan Sinusta pääse niin oleppa taas kiltti ja kerro meille alemmille monikulttuurin rikkaudesta, humaanista lähimmäisen rakkaudesta ja tietenkin aina lukee mielellään päivitetyn version Sinun pullizer- palkinnon arvoisesta kyhäilystä pakkoruotsin puolesta.

Tack jo etukäteen!

Pahaa yötä ja paljon painajaisia!

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Sananvapauden" nimissä en viitsi sensuroida koska toivon, että nimettömän kirjoittaminen ja kommentoiminen ei saisi olla sallittua.

- Miksi Arja Alho ei poista nimettömien kiihottuneiden mielipiteitä, vaan ainoastan toivoo sitä, että "ei olisi sallittua"? Onko mitenkää mahdotonta olla niin oikeistolainen, että panna kerrankin unelmat todeksi?

- Ellei ihmisillä saisi olla nimetöntä sananvapautta eli mahdollisuutta jäädä vainoamatta mielipiteidensä tähden niin miksi ihmisillä sitten pitäisi olla vaalisalaisuus, jolla kunnialliset ihmiset voivat äänestää kaikenlaisia terroristeja ja vallankumouksellisia kansanedustuslaitokseen?

- Mihin rehellinen ihminen tai puolue tarvitsee pankkisalaisuutta, koska eihän hän eläessään ostaisi tai maksaisi mistään kyseenalaisesta?

Muistan, että Sinikka Mönkäre ministerinä kannatti sitä, että KELA-korvaukset poistetaan sairaanhoidosta. Toisin sanoen kaikkein köyhimmät olisivat jääneet kokonaan arvauskeskuksen varaan pystymättä edes yrittämään pelastamaan henkeään muin keinoin.

Miksi sosialidemokraateilla on niin maailmanhallitukseen tähtääviä mielipiteitä? Johtuvatko ne jonkinlaisesta metafyysisestä uskosta Sosialsitiseen Internationaaliin vai silkasta poliittisesta naiviudesta?

denotredame (nimimerkki)

tapio o neva

aikanaan jakob södermanilta kysyttiin uskooko hän jumalaan. söderman vastasi: en tiedä, mutta tässä eräänä kauniina tyynenä kesäaamuna istuin saaristomeren rannalla ja mieleeni juolahti ajatus 'ei tätä mikään kunnallisjärjestö ole kuonut'...

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Kiitän oikeaisusta. Muistin väärin, että kyseessä olisi ollut Matti Louekoski, se, jonka valtiovarainministeri Erkki Liikanen jätti hoitamaan tehtäväänsä paettuaan Brysseliin suurlähettilääksi.

denotredame (nimimerkki)

siis tietysti kunnallisjärjestö 'luonut'..on se kumma ettei virhettään huomaa tarkastaessaan..

luuserius (nimimerkki)

Kimmo Kiljunen jaksoi puhua demokratian puolesta. Ja ensimmäinen kommentoija ihasteli demokraattisia näytösoikeudenkäyntejä, joissa media näyttelee merkittävää roolia.

Mitäs sitten tehdään kun huonot demokraatit antavat valtansa pankeille ja etujärjestöille ?

Kiljuselta ei tätä kurja nimimerkki voi kysyä.

Vieras (nimimerkki)

Arja Alho: "pankkien haluttomuus velkasaneerauksiin muuttuu poliitikkojen synniksi"

Pankitko päättivät miten velat hoidetaan?

Käyttäjän arjaalho kuva
Arja Alho

Velka on velan ottajan ja velan antajan välinen suhde. Velalla on joko takaaja tai vakuus. Eivät pankkikriisin uhrit olleet velkaa valtiolle, vaan pankeille. Velkasaneerauslaki ei velvoita maksujärjestelyistä sopimisiin. Eikä voisikaan koska silloin velan antajan asema oli lähtökohtaisesti aina huonompi. Pankkikriisin unohdettu yhteiskunnallinen keskustelu käytiin juuri siitä, miksi pankit ajoivat niin monet velalliset ahdinkoon, miksi pankit saattoivat siirtää riskinsä roskapankille ja miksi se taas myytiin pilkkahinnalla ulkomaiselle toimijalle.

Sundqvist ei ollut velkaa. Hänet ja muu STS-johto tuomittiin vahingonkorvauksiin. Kun päätöksistä tuli lainvoimaiset Korkeimman Oikeuden ratkaisun jälkeen, oli valittavana joko sovittelu tai lain sallima määräaikainen ulosotto. Virkavalmistelussa päädyttiin sovitteluun ja turvattiin näin valtion edut. Minä hyväksyin tämän kuten kaikki muutkin vahingonkorvausten sovittelueistykset.

Myös Siltapankki teki erittäin monia sovitteluratkaisuja velallistensa kanssa.

MilaF (nimimerkki)

Kierrät tietoisesti Koiviston konklaavin päätökset. Älä unohda, että monet siihen osallistuneet ovat jo tulleet osittain julkisuuteen ja kertoneet, miten Koivisto käski tuomioistuimia. Et voi väittää olevasi tietämätön tästä asiasta, etkä myöskään voi väittää, ettei sitä tapahtunut.

Benkku (nimimerkki)

Arja Hyvä,

Kirjoitit Sundqvist-sovinnosta: "Virkavalmistelussa päädyttiin sovitteluun ja turvattiin näin valtion edut."

Kysyin jo ketjun alussa ja kysyn uudelleen: miksi tavallisille lamavelallisille ei annettu Sundqvistin tapaan reilua mahdollisuutta selviytyä kohtuullistamalla lamavelkoja maksukykyyn suhteutettuna? Esimerkiksi silloin kun perittäviä myytiin 5%:lla perintäyhtiöille? Miksi ei tehty tällaista tarjousta suoraan velalliselle?

Kuinka monta muuta tapausta ja minkälaisia virkamiesvalmistelu hoiti Sundqvistin tapaan?

Tomm (nimimerkki)

"Virkavalmistelussa päädyttiin sovitteluun ja turvattiin näin valtion edut."

Jos tarkoitat valtion edulla mitätöntä korvaussummaa, joka jäi Sundqvistin maksettavaksi sen 15 miljoonan markan sijaan, joka olisi mennyt ulosottoon pikaisen maksun sijaan, niin luulisi sinunkin tajuavan miksi ihmiset pitävät sinua edelleenkin paatuneena rikollisena. Pöyristyttävää etten sanoisi.

# 22. kesäkuuta 2000 – Ulf Sundqvist tuomitaan Helsingin hovioikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja korvauksiin.
# 10. huhtikuuta 2001 – Korkein oikeus hylkää Sundqvistin valituslupahakemuksen.
# 11. huhtikuuta 2001 – Valtio harkitsee siviilioikeudellisia toimia vahingonkorvaussopimuksen julistamiseksi pätemättömäksi.

Jos sen sijaan tarkoitat valtion edulla Sundqvistin suun tukkimista, niin olisi hauska tietää mitä se piti sisällään.

denotredame (nimimerkki)

Arja. Sinut uhrattiin. Kävelit miinaan jonka tietty taho järjesti. Ei sittemin löytynyt puolustajia. Elämässä on kolme sektoria: tiede, taide, ja politiikka joissa pätee sääntö 'älä vihollisiasi pelkää eivät he sinua selkään puukota..'

M-T Heikka

Tämähän on yhtä arka asia kuin sisällissota.

Minä en usko, että Arja Alho on pahilaisia. Hän oli hankalaan aikaan hankalassa paikassa. Hänen asenteensa paljastaa hänet, hän tulee avoimesti ihmisten eteen.

Uskon, että tässä maassa on paljon suurempia syntisiä kuin he, jotka on framille nostettu. Koko Suomen historiahan on täynnä salausta, ainakin Kekkosen päivistä alkaen. Historiankirjoitus on kuin muinaisesta Neuvostoliitosta: emme tiedä mistään mitään.

Mika.H (nimimerkki)

Ei Arjaa nyt voi pahikseksi tituleerata. Arja on sairaanhoitaja, jonka kansa valitsi poliitikoksi. Ei kai kukaan edes oleta, että sairaanhoitaja osaisi tehdä pelkästään oikeita ja tiukkoja päätöksiä Suomen historian suurimman taloudellisen mullistuksen aikana?

Se, että A.A on poliitikkouran aikana lisäopiskellut, ei muuta asiaa miksikään. Kokemus se on joka kriisitilanteissa puhuu, ei turhantiedonmaisteripaperit.

Uffen tapauksesta todennäköisesti valtio tienasi enemmän kuin siitä, että oltaisiin joka penniä vaadittu maksuun, mutta noin olisi sitten johdonmukaisesti pitänyt kohdella jokaista. Nyt poliittisesti meni homma pieleen ja kansa ei unohda.

Aika oli ruma ja toiminta oli jälkikäteen täysin väärää, mutta katsotaan nyt mitä tämä uusi toiminta tuo tullessaan. Talous sakkaa, mutta johonkin on määrättömästi rahaa, se kun on ilmaista... kuulemma.

Vieras (nimimerkki)

"Talous sakkaa, mutta johonkin on määrättömästi rahaa, se kun on ilmaista..."

Ai maahanmuuttoon vai?
Neekereille ja muille sosiaalitapauksille ei penniäkään tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Ei se ole minulta pois jos erilaiset neekerit heitetään yli laidan.

dc (nimimerkki)

Ja tuollaisesta tehdään valtiovarainminsteri. Sellaisen pitäisi olla ekonomi tai juristi.

Vähän sama asia kun demarit nimittivät oikeusministeriksi (Leena Luhtanen)maallikon; mitä siitä tuli? Ei päässyt enää eduskuntaan, kun ei ministerinä tiennyt laista mitään;=J Ukkomustalainenkin olisi tiennyt enemmän!

luuserius (nimimerkki)

Pankkikriisi oli monen asian summa, ei yhden ihmisen kujanjuoksu. Vaikka moni siihen kujaan juoksutettiin ja ne velalliset yksin jätettiin, väärän politiikan uhrit.

Vanhana väyrysläisenäkään en Koiviston niskaan kaikkea kaataisi, saati muiden päälle tulivettä heittelisi.

Uffe olisi pitänyt vapauttaa ja moni muu. Henkilökohtainen konkurssi tulisi sallia, sillä velan antajallakin on oltava joku riski.

Mitä nyt tapahtuu Euroopassa, sen rinnalla Suomen puuhastelut kalpenevat.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Muutama kommentoija on esittänyt asiallisen kysymyksen?
Miksi vain ja ainoastaan Sundqvist sai erityskohtelun ja kaikki muut lamavelkaiset jäivät nuolemaan näppejään?

Onko tosiaan niin, ettei korppi korpin silmää noki?

Voisitko ystävällisesti näin jälkikäteen kertoa millä perusteella Ulf Sundqvist sai erikoiskohtelun ja kaikki muut velalliset unohdettiin täysin?

Kukaan ei usko että päätös oli yksin omaan Sinun. Jos oli,niin olet ansainnut kohtalosi maan tavan mukaisen Hyvä-Velijärjestelmän käytöstä.

Jos kantti kestää ja rohkeus riittä niin kerro totuus ilman mitään läpinäkyviä puolustelevia selityksiä.

Ellei kestä, niin hiljaisuus todetaan syyllisyyden tunnustamiseksi.

Tosin seuraavissa vaaleissa sekä hallituspuolueille että SDP:lle ottaa ohraleipä, eikä syyttä.

Vieras (nimimerkki)

" Koko Suomen historiahan on täynnä salausta, ainakin Kekkosen päivistä alkaen."

No Kekkonen oli hyvä tyyppi kyllä, ei voi syyttää.

Tapio O Neva (nimimerkki)

Tämä on hyvä http://www.arjaalho.fi/arja-alho-julkinen-elama.php

Siitä voisi kirjoittaa Wikipediaan.

dc (nimimerkki)

"Sundqvist ei ollut velkaa. Hänet ja muu STS-johto tuomittiin vahingonkorvauksiin. Kun päätöksistä tuli lainvoimaiset Korkeimman Oikeuden ratkaisun jälkeen, oli valittavana joko sovittelu tai lain sallima määräaikainen ulosotto. Virkavalmistelussa päädyttiin sovitteluun ja turvattiin näin valtion edut. Minä hyväksyin tämän kuten kaikki muutkin vahingonkorvausten sovittelueistykset."

Turvattiin valtion edut?

Sunqvist oli miljonääri, ja häneltä olisi ulosotossa saatu taatusti korkoineen enemmän kuin tuosta sopimuksesta tuli.

Ei tarvitse, kuin seurata hänen verotettavia tulojaan tuon ajan jälkeen, niin yksinkertainenkin laskutoimitus sen osoittaa; 1/3 bruttotuloista x 15-20 vuotta.

Se että selitetään, ettei ollut pankille velkaa. Sananmukaisesti ei, mutta jos käytät pankin varoja väärin, puhutaan kavalluksesta, ja sen myötä sitten tuomitusta vahingonkorvauksesta.

Siis jos lainaa pankilta, se pitää maksaa, eikä sitä voida armahtaa. Mutta jos anastaa/kavaltaa, joka on rikos, se voidaan armahtaa???

Onpa poliittista logiikkaa!

Vieras (nimimerkki)

Luulet asioita. Mitään anastamista ja kavaltamista ei ole tapahtunut. Asia on tutkittu eikä sellaista ole löytynyt.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Pankkien toiminta oli 90-luvun laman hoidossa täysin raakaa ja holtitonta. Pankit järjestivät pakkohuutokauppoja, joissa vakuudet junailtiin niistä kiinnostuneille (esim. naapurin isäntä pankin johtokunnassa sai pilkkahintaan naapurinsa tilan, kun se realisoitiin syvimmän laman aikaan.)

Konkurssien suuri määrä puolestaan johtui Koiviston ja poliitikkojen pakkomielteistä kovanrahanpolitiikasta, jolla Suomea pantiin eurokuntoon uhreista piittaamatta.

Pankit eivät valvoneet saataviaan, koska niillä oli piikki auki valtiolla. Näin pankki kuittasi velan kahteen kertaan: ensin ottamalla vakuudet, joiden arvo oli vain muutamia vuosia aikaisemmin yliarvostettu. Sitten ottamalla vastaan valtion pankkituet.

Kolmannen kerran se kuittasi velan velallisen elämänkestävällä velkomisella. Neljäs kerta laitettiin käyntiin myymällä velat ulkomaalaisille velkojille.

Kaikkiaan 50 000 suomalaista yrittäjää ajettiin pankkien ja poliitikkojen sekä presidentin toimesta hirteen. Ja asia on yhä selvittämättä.

Koiviston konklaavin salatut sopimukset pitäisi saattaa julkisuuteen ja syylliset selvittämään asiat.

http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/koiviston...

Tässä riittäisi myös selittämistä Arja Alholle.

Arvo (nimimerkki)

Ettet Arja Alho osaa edes hävetä tekemisiäsi! Kuulut samaan demareiden koplaan, joka sai tuhannet yrittäjät tekemään itsemurhan laman jälkimainingeissa ja vielä kehtaat puolustella itseäsi ja hämmästellä saamaasi kritiikkiä! Vieläkö siellä demarileirissä ihmettelette demareiden alamäkeä?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ihmisiltä siis vietiin lainojen vakuutena oleva omaisuus. Siinä menivät lukemattomien ihmisten kodit ja kaikki muukin omaisuus.

Siinä katosivat työpaikat ja toimeentulomahdollisuudet tuhansilta ihmisiltä. Siinä menivät luottotiedot. Ja varmaan osa harmaan talouden siemenistä kylvettiin jo tuolloin, kun jollain oli elettävä.

Tämä on se suuri vääryys, jonka vastuullisia ei vielkään ole nostettu julkisuuteen. Demareiden lisäksi tähän puhallukseen osallistuivat muutkin puolueet.

Ventovieras (nimimerkki)

90-luvun lama oli kotikutoinen. Syy lamaan oli 80-luvun lopulla tehty Suomen pankin tekemä rahamarkkinoiden vapautus, jolloin pankit ottivat hirveän määrän lainaa ulkomailta. Raha piti saada äkkiä pois pankin holvista kiertoon ja silloin rahaa jaettiin ns. bulletti-lainoina, jolloin lainaa ei lyhennetty viiteen vuoteen ollenkaan vaan maksettiin vain korot. Vakuuksia ei tarvinnut olla laisinkaan, vaan 100000 mk lainaan riitti, että oli työpaikka. Pankinjohtaja itse ehdotti lainakohteita, kesämökkejä, auton vaihtoa tai lomamatkoja ym. 90- luvulla sitten hallituksen ohjauksella työttömyys annettiin nousta 500000 työttömään, että saatiin valtio ja pankit pelastettua konkurssilta.
Pankkien alamäki alkoi niiden kovasta kilpailusta lainoittaa ihmisiä mitä hulluimpiin kohteisiin. Säästöpankki meni SKOP:in toilailujen myötä ensin kuralle ja se joutuikin lainaamaan yönylinainoilla muilta pankeilta huimilla 16-20 % koroilla. Lopputulemana säästöpankki pilkottiin muiden pankkien kesken siten, että niiden talletuskanta jaettiin muille pankeille, n. 1,5 miljardia per pankki ja lainat laitettiin ns. roskapankkiin, Arsenaaliin. Lassilan KOP pelastettiin juuri konkurssilta, sillä sen vakavaraisuus luisui jo kovaa vauhtia alle vaaditun 8 %. KOP maksoi valtiolle osuutensa säästöpankeista liki arvottomilla osakkeillaan kun rahaa ei ollut. Pankit lykkäsivät myös omat roskalainansakin Arsenaaliin, koska piikki oli auki heikon valvonnan ansiosta.

Puutar (nimimerkki)

Ei pankkeja pelastettu silloin jotenkin "rakkaudesta pankkeihin". Niissä olivat kaikkien suomalaisten rahat, ja kun osan niistä annettiin kaatua, muita oli pakko pitää pystyssä. Niinä aikoina mentiin päivä päivältä eteenpäin, kunnes lopulta alkoi valoa pilkottaa.

Sillä hetkellä kun Sundqvist-päätös tehtiin, näytti siltä että sillä tavoin saatiin turvattua mahdollisimman paljon rahaa valtiolle. Vasta myöhemmin paljastui lisää kyseisen henkilön taitavasta pelistä.

Mitä tehdä tilanteessa, kun päätös on tehtävä tänään niillä tiedoilla joita tänään on? Huomenna saattaa tulla uutta tietoa jota tänään ei vielä ollut, tai sitten ei, mutta päätös on tehtävä nyt. Ei sellainen henkilö ainakaan kelpaa päättäjäksi, joka ikuisesti miettii ja jahkailee ja turvaa selustaansa mahdollisten virheiden pelosta.

Winston Smith (nimimerkki)

Jälleen kerran: Brasiliassa pankkien suuromistajat vastaavat pankkiensa taseista henkilökohtaisella omaisuudellaan. Ai että siellä onkin vakavaraiset pankit!

Mitään huonosti johdettua yritystä ei ole "pakko pitää pystyssä". Itänaapurissa yritettiin pitkään, tunnetuin lopputuloksin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tuo Brasilian malli on mielenkiintoinen!

Puutar (nimimerkki)

Suomen lamaa hoidettiin hyvin, ja nyt meistä otetaan oppia esim. Islannissa. Hyvän toiminnan ja Nokian ansiosta meillä noustiin lamasta nopeasti, kun taas itänaapurissa meni kauan huonosti.

Visitor (nimimerkki)

"Suomen lamaa hoidettiin hyvin"

Suomessa lama hoidettiin kaikkein huonoiten Pohjoismaista, siksi se kesti kauemman ja oli syvempi kuin muissa Pohjoismaissa.

http://www.uusisuomi.fi/raha/103493-talouskatastro...

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Ihmisten kärsimysten kustannuksella. Olisihan pankit pysyneet pystyssä, jos rahat olisi annettu PK-yrittäjille, jotka näin olisivat jatkaneet työllistämistä ja lainojen maksamista pankeille.

Voihan sitä käydä kuka tahansa suutaan soittamassa missä tahansa ja kehua miten paljon haluaa. Totuus on kuitenkin, että se lama hoidettiin niin että ruumiita tuli lähes jokaiseen suomalaiseen perheeseen.

Miksi muuten Koiviston konklaavi julisti paperit salaisiksi?

http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/koiviston...

MilaF (nimimerkki)

Salaiseksi julistamisen toimitti Tarja Halonen Koiviston pyynnöstä, kun joku keksi kysyä niitä papereita nähtäväkseen. Jo tuo salaiseksi julistaminen jälkikäteen kertoo sen, etteivät päätökset kestäneet päivänvaloa. Koivistolla ja kaikilla tuolloin päätösvaltaansa käyttäneillä on verta käsissään.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Monet tappoivat itsensä. Lukemattomien ihmisten elämä tuhottiin kokonaan, lukemattomien vuosikausiksi. Ja sitä salaillaan. Ja sitten hurskaasti ihmetellään, etteivät suomalaiset ole kovin hanakoita yrittämään.

Puutar (nimimerkki)

Lama oli pahaa aikaa, mutta se ei todellakaan ollut Arja Alhon eikä kenenkään muunkaan poliitikon aiheuttama. Siinä oli isommat asiat kyseessä maailmanlaajuisesti. Useimmat kärsivät kuten yrittäjät, työpaikkansa säilyttäneisiin se ei vaikuttanut paljoa, jotkut harvat onnistuivat keplottelemaan kuten Ulf Sundqvist.

Mutta vaikka Sundqvistilta olisikin saatu rahat pois, se ei olisi vaikuttanut maan talouteen yhtään mitään.

Tomm (nimimerkki)

"Mutta vaikka Sundqvistilta olisikin saatu rahat pois, se ei olisi vaikuttanut maan talouteen yhtään mitään."

Aivan. Siksi onkin erikoista, että vielä alkuperäistä vähäisemmän summan saamista Sundqvistilta perustellaan valtion edulla.

Ilmeisesti kyseessä olikin Sundqvistin edun ajaminen, miksi muuten ei vahingon aiheuttajan tarvitse korvata aiheuttamaansa vahinkoa? Olisiko Sundqvistin elämä mennyt pilalle, kuten torrent -osoitteita jakaneen, joka taannoin sai 375 000 euron vahingonkorvauksen kannettavakseen?

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Lama on kapitalismin aiheuttama ja poliitikot vastaavat sen seurauksista.

Puutar (nimimerkki)

Nimimerkille Vierashuoneesta: Ei, se ei todellakaan ollut mielestäni fiksua.

Käyttäjän Papaone kuva
Pekka Pulkkinen

Eipä ole ilmestynyt Arja Alhon vastauksia kysymykseen miksi vain Sundqvist.

Ilmeisesti pelottaa ja hävettää kertoa totuus.

Millähän perusteilla osa asioista on julistettu salaisiksi?
Ilmeisesti siksi, että silloiset päättäjät eivät joutuisi vastuuseen tekemistään kähvellyksistä ja rikollisesta toiminnastaan.

Vaalit tulossa.
Hyvästi SDP, Kokoomus Kepu, RKP ja kaikki vaalirahasotkuun osallistuneet.
Niin makaa kuin petaa ja sitä saa mitä tilaa.
Kukakaan ei jää kaipaamaan edellä mainittuja kähminnän maailmanmestareita.
Hävetkkää, mikäli tiedätte mitä sana tarkoittaa.

Toimituksen poiminnat